Deittailu netissä

Netissä deittailu on yleinen tapa löytää kumppaniDeittailu netissä on nykyään kaikkein yleisin tapa löytää itselleen kumppani maasta riippumatta, eikä se enää ole harvojen kuriositeetti vaan päinvastoin. Deittailu netissä antaa yksilöille, pareille ja ryhmille mahdollisuuden saada yhteyden ja kommunikoida toistensa kanssa internetissä, yleensä tarkoituksenaan kehittää henkilökohtainen, romanttinen tai seksuaalinen suhde. Netissä toimivat deittipalvelut tarjoavat yleensä moderoimatonta parinmuodostusta internetissä tietokoneita tai kännyköitä käyttäen. Monet sivustot toimivat laajasti, ja deittailu netissä toimii alustoilla, joissa keskenään erilaiset ihmiset etsivät seuraa erilaisista lähtökohdista ja motiiveista käsin. Jotkin sivustot ovat tarkemmin rajattuja perustuen yhdistäviin tekijöihin henkilöiden, kiinnostusten kohteiden, sijainnin tai haetun seurustelutyypin perusteella. Monet sivustot antavat mahdollisuuden ladata oman kuvan ja katsoa muiden lataamia kuvia, ja saattavat tarjota palveluita kuten webcasteja, chatin, puhelinchatin ja keskustelupalstan, jolloin deittailu netissä voi tapahtua omien mieltymysten mukaan. Ylimääräiset palvelut ovat usein maksullisia.

Deittailu netissä tarjoaa monia etuja, erityisesti mahdollisuuden tutustua toisiin henkilöihin kunnolla, ennen kuin tarvitsee päättää, haluaako nähdä aikaa ja vaivaa heidän tapaamiseensa vai ei. Internetissä ei ole mitenkään ihmeellistä kommunikoida toisella puolella maapalloa, tai ainakin toisella paikkakunnalla asuvan henkilön kanssa, vaan se on jopa todennäköistä. Tämä saattaa ensi näkemältä vaikuttaa huonolta, mutta se voi kuitenkin mahdollistaa tapaamisen sellaisen täydellisen parin kanssa, johon et muuten olisi tavallisessa elämässä tutustunut. Nykyään, jos joku kertoo tarinan henkilöstä, joka on muuttanut toiseen maahan ”sen oikean” perässä, ei se enää hätkäytä juuri ketään, sillä siitä on tullut niin yleistä. Deittailu netissä auttaa myös ylittämään omat estonsa ja ujoutensa. Internet tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida kenen tahansa kanssa, sekä niiden kanssa, joiden on helppo keskustella muiden kanssa, että niiden, jotka ovat ujoja tai muuten hiljaisia. Suurin ero on siinä, että internetissä myös ujojen persoonallisuus tulee hyvin esiin.

Deittailu netissä toimii sivustoilla, joissa kiinnostuneet ihmiset voivat luoda oman profiilin muiden katseltavaksi. Tämä tekee mahdolliseksi myös sen, että voi tuoda esiin itsensä mahdollisimman monelle eri henkilölle kerrallaan, ja käydä läpi yhtä monta henkilöä. Kaikkein suosituimmat sivustot ovat deitti.net, sinkut.net, treffit.suomi24.fi ja match.fi. Mikäli deittailu netissä kiinnostaa ja haluaa tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä, voi sama henkilö rekisteröityä useammallekin sivustolle saman aikaisesti. Tästä syystä onkin vaikea arvioida, kuinka monta yksilöllistä profiilia netissä on olemassa kaikki sivut yhteenlaskettuna.

Deittailu netissä vaatii tiettyjen seikkojen huomioon ottamista. Suurin osa deittisivuista noudattaa tiukkoja yksityisyydensuojakäytäntöjä, eikä koskaan luovuta yhteystietoja (esim. e-mail-osoitetta) muille jäsenille tai ulkopuolisille. Tavallisesti kaikki viestintä palvelussa ja toisiin potentiaalisiin partnereihin tutustuminen on täysin nimetöntä. Valvojat tarkastavat usein profiilit ja ilmoittavat eteenpäin, mikäli havaitsevat epäilyttävää toimintaa. Mikäli haluaa ottaa tauon nettideittailusta, voi yleensä yksinkertaisesti deaktivoida profiilinsa ja lopettaa kommunikaation muiden kanssa. Sivustot kuten match.fi tarjoavat myös kustomoitavia filttereitä kommunikointiin ja siihen, ketkä voivat ottaa yhteyttä perustuen henkilön omiin toivomuksiin, esimerkiksi yhteydenottoja vain sellaisilta henkilöiltä, jotka asuvat samassa maassa.

Turvallinen deittailu netissä edellyttää tiettyä varovaisuutta, kuten aloittamista rauhallisesti ja säilyttämällä alussa oman henkilöllisyyden salaisena. Pyydä kuvaa ja ole varovainen jos henkilö näyttää mallilta joka kuvassa. Puhelimen välityksellä keskustelu voi olla erinomainen tapa arvioida tarkemmin, onko tapaaminen henkilön kanssa hyvä idea vai ei. Tapaa henkilö ainoastaan, kun olet valmis, älä koskaan aiemmin. Tapaaminen on hyvä sopia turvalliseen paikkaan. On hyvä kertoa aina ystävälle, minne on menossa ja koska aikoo palata, jos aikoo tavata nettituttavuuden henkilökohtaisesti. Ystävälle on hyvä antaa henkilön nimi ja yhteystiedot. Näillä ohjeilla deittailu netissä voi olla palkitseva kokemus ja se voi johtaa tärkeän ihmissuhteen muodostumiseen, kunhan on rehellinen ja käyttää maalaisjärkeä.Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun