15.8.2022

Näin valmistaudut ensitreffeille

Katso 12 vinkkiä miten valmistautua ensitreffeille

Näin valmistaudut ensitreffeille

Ensitreffeille valmistautuminen

Kun suhde nettideittiin alkaa olla siinä vaiheessa, että huomaat miettiväsi häntä paljon, voi olla hyvä hetki pohtia ensitapaamista.

Ei ole olemassa oikeaa hetkeä ensitreffien järjestämiseen: Jotkut ovat valmiita tapaamiseen jo parin viikon päästä, toiset tarvitsevat kuukausien viestittelyä ja tutustumista ennen seuraavaa siirtoa. Jos asutte samalla paikkakunnalla treffit onnistuvat helposti. Jos deitti on kauempaa, treffien järjestely on työläämpää ja tällöin päätös treffeistä kannattaa tehdä huolella.

Älä koskaan lähde treffeille henkilön kanssa, joka tuntuu jo nettimaailmassa epäilyttävältä. Jos otat tällaisen riskin, ota kuitenkin kaveri mukaan.

Deittisivut.fi listasi vinkit, jotka auttavat sinua valmistautumaan ensimmäisille treffeillesi deitin kanssa.

 • 1. Jännittäminen kuuluu asiaan. Pidä mielessä, että myös hän jännittää treffejä yhtä paljon. Yritä rentoutua ennen treffejä, käy vaikka juoksemassa tai kuntosalilla tai ystäväsi kanssa juoruilemassa. Ajattele iltaa positiivisesti, ei niin, että mietit mitä kaikkea voi mennä vikaan.
 • 2. Nuku hyvin ja valmistaudu fyysisesti. Et anna itsestäsi hyvää kuvaa, jos olet treffeillä tosi väsynyt ja poissaoleva. Yritä siis mennä edellisenä päivänä varhain nukkumaan, unohda työstressit työpaikallasi ja syö hyvin ennen treffejä.
 • 3. Pukeudu siististi ja huolehdi hygieniasta. Puhdas, siisti ulkonäkö antaa huolellisen ja toista kunnioittavan vaikutelman. Pukeudu vaatteisiin, joissa tunnet olosi omasi itseksesi ja kotoisaksi. Hampaiden pesu ennen treffejä on tärkeää.
 • 4. Varmista takaportti ennen treffejä. Varmista se, että pääset treffeiltä liukenemaan mahdollisimman helposti ja luontevasti, mikäli deitti ei lainkaan vastaa sitä mitä olit menossa tapaamaan tai homma ei muuten onnistu. Voit vaikka pyytää ystävääsi soittamaan puhelimeesi puoli tuntia treffien alkamisesta, jolloin voit keksiä tekosyyn pikaiseen poistumiseen.
 • 5. Älä juo liikaa. Humalassa ensitreffeille tuleminen ja treffeillä humaltuminen eivät anna hyvää kuvaa sinusta. Vältä siis juomasta liikaa ja jos tiedät sen olevan sinulle ongelma, ole mieluummin juomatta ollenkaan. Humalassa saatat sotkea koko lupaavan deittisuhteen.
 • 6. Unohda ennakkoluulot ja ole joustava. Älä takerru turhiin yksityiskohtiin ja pikkuasioihin toisen ulkonäössä, olemuksessa, eleissä tai musiikki- tai elokuvamaussa. Ole avoin treffikumppanisi luonteelle ja kiinnostuksen kohteille, ja vaikka yhteiset maailmat eivät heti kohtaisikaan, kumppani saattaa olla hyvinkin tutustumisen arvoinen.
 • 7. Ole oma itsesi. Älä yritä esittää muuta kuin itse olet. Puhu asioista, jotka sinua oikeasti kiinnostavat, älä esitä jotain muuta vain toista miellyttääksesi.
 • 8. Anna tilaa toiselle ja kuuntele. Muista, että hyvässä keskustelussa puhutaan ja kuunnellaan puoleksi. On hyvä että puhut, mutta älä missään nimessä puhu jännitykseltäsi puuta heinää ilman että annat toiselle suun vuoroa. Kuunteleminen antaa myös toista arvostavan ja kunnioittavan vaikutelman. Unohda kännykkä laukkuun tai taskuun, kännykän räplääminen kesken treffien ei anna kovin kohtelaista kuvaa sinusta.
 • 9. Näytä kiinnostuksesi. Kohtelias keskustelukumppani on aidosti kiinnostunut toisen asioista. Voit siis huoletta näyttää kiinnostuksesi häneen ja hänen asioihinsa. Se ei vielä johda seurusteluun, vaan antaa toiselle arvostetun ja arvokkaan olon rinnallasi.
 • 10. Hymyile, ole ystävällinen ja positiivinen. Toisia moittiva jurottava ja epäystävällinen tiuskija tuskin saa ketään kiinnostumaan. Jos olet tällainen luonteeltasi, yritä tehdä asialle jotain jo etukäteen, sillä treffikumppani toisaalta aistii jos et hymyile aidosti. Voit myös treffitilanteessa yrittää, paina väkisin ikävät asiat pois mielestäsi ja ajattele tarkoituksella kaikesta ja kaikista hyvää, näin aurinko paistaa sekä sinulle että ensitreffeillesi!
 • 11. Käytä kehonkieltä hyväksesi. Jos olet todella kiinnostunut toisesta ja haluat tehdä häneen vaikutuksen, voit yrittää huomaamatta käyttää kehonkieltä hyväksesi. Kumppaniin päin kumartuminen, pään kallistaminen ja tämän liikkeiden matkiminen antavan treffikumppanille tiedostamattomia viestejä, jotka saattavat vetää puoleensa.
 • 12. Vältä ylianalysointia. Monesti tilanteiden, tunteiden ja sanomisten liika analysointi johtaa vain ojasta allikkoon. Vältä siis treffien aikana ja niiden jälkeen ylianalysointia, joka saattaa äkkiä vielä hohdon tyypistä. Luota sen sijaan vaistoihisi ja antaudu avoimesti tilanteen vietäväksi!