Pikadeitit - mitä ne ovat ja miten niihin kannattaa valmistautua

Pikadeittailu on yleistynyt Suomen suurimmissa kaupungeissa erityisesti koko Suomen tunteman Deittikuningatar Anna Uusiheimalan ansiosta. Pikadeittailu tarkoittaa kasvokkain tapahtuvia deittejä, joissa vuorotellen keskustellaan hetkinen jokaisen deittitapahtumaan osallistuneen kanssa.

Erilaisten yhteisöjen hajotessa ja muuttuessa uusia mahdollisia kumppaneita ei enää niin vain löydykään naapurustosta, työpaikalta tai harrastusten parista. Tänä päivänä uudet kumppanit löydetään yhä useammin netistä erilaisista deittisovelluksista, mobiilideittisovellus Tinderin kautta tai kasvotusten tapahtuvilta pikadeiteiltä.

Speed dating eli pikadeittaus

Pikadeittaus eli speed dating on alun perin Yhdysvalloista Suomeen levinnyt deittailun muoto. Pikadeittitapahtumia järjestää erityisesti deittikuningatar Anna Uusiheimalan yritys Deittisirkus Helsingissä, Tampereella ja muutamissa muissa Etelä-Suomen kaupungeissa.

Maksulliseen pikadeittitapahtumaan ilmoittaudutaan aina etukäteen. Ilmoittautuessa annetaan oma nimi ja yhteystiedot, mutta itse deittitapahtumassa esiinnytään nimimerkeillä. Myöhemmin kukin osallistuja voi saada halutessaan nimimerkin yhteystiedot, mikäli nimimerkin omistaja on antanut luvan tapahtuman järjestäjälle. Yleensä osapuolet vaihtavat itse yhteystietojaan itseään kiinnostavien henkilöiden kanssa.

Koko pikadeitin idea on se, että kaikki tapahtumaan osallistuneet pääsevät keskustelemaan keskenään viisi minuuttia kerrallaan. Anna Uusiheimalan mukaan viisi minuuttia on sopiva aika: siinä ajassa pääsee jo perille ihmisestä ja ehditään vaihtaa tärkeitä asioita. Toisaalta jos juttu ei suju, viidessä minuutissa tilanne ei vielä ehdi käydä kovin kiusaantuneeksi.

"Rakkautta ensi silmäyksellä"

Deittikuningattarena laajasti mediassa esiintynyt Anna Uusiheimala itse uskoo rakkauteen, "tai pikemminkin kemiaan", ensi silmäyksellä. Tämän vuoksi kannattaa luottaa pikadeiteilläkin vahvasti omaan intuitioon. Kiinnostavan tyypin kanssa juttu sujuu ihan itsestään.

Uusiheimalan mukaan kasvokkain tapahtuvat deittitapahtumat ovat suosittuja ja niille on selvä tarve: ihmiset haluavat todella nähdä toisensa kasvoista kasvoihin. Kasvokkain tapahtuva nopea tutustuminen on toisaalta paljon nopeampaa kuin nettideittailu, sillä netissä deittaillessa täytyy ensin kirjoitella muutamia viikkoja deitin kanssa ennen kuin voi sopia treffejä. Ja kuitenkin vasta kasvokkain tapahtuvilla treffeillä voi todella rakentaa käsityksensä ihmisestä.

Millaisia ihmisiä pikadeiteillä käy?

Pikadeittailu on toki oma lajinsa, sillä ujot, hidas ja paljon aikaa, rauhaa ja hiljaisuutta vaativa ihminen ei niissä varmasti loista. Voi siis olla, että pikadeiteille hakeutuu temperamentiltaan tietyn tyyppisiä ihmisiä.

Deittikuningattaren mukaan pikadeiteille tulee laajasti eri ammattien edustajia. Yleisesti kuitenkin on paljon mukana opiskelijoita, insinöörimiehiä ja opettajanaisia. Aina myös muutama lääkäri on mukana deiteillä.

Vinkkejä pikadeittailuun

Pikadeittailu on oma lajinsa ja siinä pärjäävät erityisen hyvin hyvät sosiaaliset taidot omaavat ihmiset.

Katso Anna Uusiheimalan vinkit pikadeittailuun:

1. Pukeudu siististi, oman tyylisesti, mutta vaatteilla on loppujen lopuksi vähemmän väliä luulisi.

2. Ole rohkea ja itsevarma

3. Ole aktiivinen ja kerro itsestäsi

4. Anna toiselle tilaa ja kuuntele toista

5. Ole kiinnostunut toisesta!

6. Käytä hyväksi myös väliajat: juttele tällöin sinua kiinnostavien ihmisten kanssa!

Viiden minuutin pikadeitin ei ole kuitenkaan tarkoitus olla tiukka tenttaus toisen elämästä, vaan kiva jutustelu, jossa parhaimmillaan huumori kukkii, molemmilla on hauskaa ja samalla voi rivien välistä lukea paljon toisen elämäntavasta, elämäntilanteesta, erilaisista mieltymyksistä, toisen elämäntarinasta ja mieltymyksistä... Parhaimmillaan pikadeittailu on voimaannuttava ja hauska kokemus, josta lisäksi poikii muutamia kiinnostavia ihmisiä jatkokäsittelyä varten!Kommentit

Juha miika tapani kakkuri4
Minulla on isot odotukset Deiteiltä!

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun