Nuoret naiset ovat valikoivimpia deittikumppanien suhteen

Nuoret naiset ovat valikoivimpia deittikumppanien suhteen

Tuoreimpien tutkimusten mukaan nuoret, alle 40-vuotiaat naiset ovat valikoivimpia deittikumppaniensa suhteen. He myös valikoivat tarkemmin deittisivustot, joita käyttävät. Miehet sen sijaan alkavat tarkemmiksi vasta iän myötä, yli nelikymppisinä.

 

Australialaistutkimuksen mukaan naiset ympäri maailman ovat valikoivimpia treffikumppaniensa suhteen netissä alle nelikymppisenä. Erityisen tärkeinä kriteereinä naiset pitävät koulutusta. Yleisesti naiset etsivät kumppania, jolla on vähintään sama koulutus tai mieluummin korkeampi koulutus kuin heillä itsellään. Koulutuksen laadun katsotaan usein resonoivan sosiaalisen statuksen ja älykkyyden kanssa. Koulutuksen laatu menettää kuitenkin jonkin verran merkitystään sitä mukaa kun naiset saavat ikää.

 

Vastaavasti miehet alkavat haarukoida deittikumppaneitaan tarkemmin vasta vanhemmalla iällä. Nuorempana heille kelpaa matalamman koulutustason kumppanit, eivätkä he muutenkaan ole yhtä kranttuja deittikumppaniensa suhteen kuin ikäisensä naiset. 

 

Nuoremmat, koulutusta ja statusta erityisen tärkeänä pitävät naiset, valikoivat käyttöönsä deittisivustoja, joissa kriteerit korostuvat. Esimerkiksi Eliittikumppani deittisivusto on tarkoitettu korkeammin koulutetuille ihmisille, ja siksi se voi olla turvallinen ja käytännöllinen ympäristö löytää haluamansalaisia deittikumppaneita naisille.

 

Queenslandin teknillisen yliopiston tekemä tutkimus julkaistiin Psychological Science -julkaisussa. Siihen osallistui 41 936 deittisivusto RSVP:n käyttäjää, jotka olivat iältään 18-80-vuotiaita. Tutkijat analysoivat käyttäjien toimintaa neljän kuukauden ajan vuonna 2016 ja tutkivat yli 215 000 viestiä osallistujien välillä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun