Varo hunaja-ansoja deittisivustoilla! Takana voi olla törkeä huijaus

Varo hunaja-ansoja deittisivustoilla! Takana voi olla törkeä huijaus

Suomalaismies joutui törkeän huijauksen kohteeksi deittisivuston kautta. Sivustolla on edelleen miljoonia käyttäjiä.

Suomalaismies joutui nigerialaisen rosvoliigan käsiin deittisivuston kautta, Helsingin Sanomat uutisoi eilen. Mies matkasi Senegaliin tapaamaan deittisivuilta löytämäänsä afrikkalaisnaista, mutta vastassa olikin rikollisjengi, joka pahoinpiteli ja ryösti miehen.

Mies käytti seuranetsintään Afro Introductions -nettisivustoa. Sivusto on toiminut vuodesta 2002 alkaen, ja kertoo olevansa suurin ja luotettavin afrikkalainen seuranhakupalvelu. Deittisivusto kertoo jäsentensä kotimaaksi muun muassa Yhdysvallat, Britannian, Saksan, Ranskan, Kenian, Kamerunin, Etelä-Afrikan, Ghanan, Madagaskarin ja Norsunluurannikon sekä monet muut Afrikan maat.

Tapaus on ensimmäinen laatuaan Suomessa, mutta keskusrikospoliisin rikosylikomisario Thomas Elfgrenin mukaan varoituksia tämänkaltaisista tapauksista tulee vähän väliä.

Deittisivuston omistaa australialainen Cupid Media, joka on erikoistunut seuranhakusivustoihin ympäri maailman. Dupid Median eri sivustoilla on yhtiön oman tiedon mukaan 30 miljoonaa jäsentä. Eri kohderyhmille suunnattuja sivustoja yhtiöllä on kymmeniä ellei satoja.

Yhtiö ei ole kommentoinut tapausta. Rikollisjengit voivat käyttää periaatteessa mitä tahansa deittisivustoja tämän kaltaisen "hunaja-ansan" virittämiseen.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun