Asiantuntija: Deittailu on muuttunut avoimeksi

Asiantuntija: Deittailu on muuttunut avoimeksi

Kännykkäsovellus Tinderin myötä deittailu on asiantuntijoiden mukaan muuttunut täysin. Nettideittailusta on tullut täysin hyväksyttävää puuhaa, jota jokaisen sinkun on ihan tavallista tehdä.

Vaikka Tinder vuosi sitten vasta kunnolla rantautui Suomeen ja sai tällöin osakseen melkoisesti kritiikkiä, on sillä ollut melkoinen vaikutus suomalaisten deittailuun ja ennen kaikkea suhtautumisessa siihen. Tinderin myötä deittailusta on tullut aivan tavallista toimintaa. Nykyään on suorastaan outoa, jos sinkku ei ole Tinderissä.

Tinderin myötä myös monen kanssa yhtä aikaa deittailu on tullut hyväksyttävämmäksi. Moni deittailee ihan avoimesti yhtä aikaa usean kanssa. Toisaalta tässäkin kulkee jokin raja, kaikki ei ole hyväksyttävää. Väestöliiton parisuhdekeskuksen psykologi Elina Nurminen muistuttaa, että vaikka deittailu on muuttunut avoimeksi, siihen pätevät samat säännöt kuin ihmissuhteisiin muutenkin.

Usean kanssa deittailu täytyy jossain vaiheessa lopettaa ja uskaltaa heittäytyä uuden suhteen vietäväksi. Nurminen muistuttaa, että tässä vaiheessa on tärkeää puhua avoimesti odotuksista ja tilanteesta.

Nurmisen mukaan moni sinkku saattaa myös jäädä Tinderiin koukkuun: onhan imartelevaa saada koko ajan uusia matcheja! Mikäli todellinen match löytyi, on kuitenkin tärkeää jättää Tinderin käyttö jossain vaiheessa ja keskittyä seurusteluun...


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun