Tuliko ero jouluna? Tee tämä ennen uusia deittejä

Tuliko ero jouluna? Tee tämä ennen uusia deittejä

Joulu näkyy tilastoissa eropiikkinä joka vuosi. Vaikka ero on suhteen loppu, se on myös uuden alku, eikä uutta alkua kannata pilata säntäämällä uusille nettitreffeille päätä pahkaa. Anna itsellesi hieman aikaa ennen uusia deittejä.

Eron jälkeen on erittäin terveellistä hidastaa vauhtia, pysähtyä ja miettiä vanhaa suhdetta, exäänsä ja itseään. Joskus suru erosta lamaannuttaa, mutta toiset painavat surun jonnekin syvemmälle ja sen sijaan säntäävät täyttämään eron tuomaa tyhjiötä uusilla deiteillä. Surulle on kuitenkin tärkeää antaa tilaa, sillä käsittelemättömänä se kuitenkin vaikuttaa elämään jollain tasolla.

Mikäli et saa erosta aiheutuneisiin tunteisiin kosketusta, voit ainakin tehdä pari listaa, joiden avulla pääset hieman käsiksi eron syihin. Deittiasiantuntija ja tietokirjailija Andrea Syrtash antaa omat vinkkinsä erosta selviämiseen ja sen syihin keskittymiseen.

1. Tee ensin lista ominaisuuksista, joita toivot puolisollasi olevan. Älä listaa ulkoisia ominaisuuksia vaan keskity pintaa syvemmälle. Laita listaan vain viisi kohtaa, jotta et kahlitse itseäsi vaatimuksiin. Täydellistä miestä tai naista et nimittäin tule koskaan löytämään.

2. Katso listaa ja vertaa sitä entiseen puolisoosi. Löydätkö yhtäläisyyksiä? Vai onko lista täysin erilainen kuin exäsi oli? Tämän perusteella pääset jo todella pitkälle pohtiessasi eron syitä.

3. Tee vielä lista eron syistä. Mitkä olivat asiat, jotka koit kaikkein hankallimmiksi ja ristiriitaisimmiksi välillänne ja suhteessanne ja mitkä olivat ominaisuudet, joita et voinut sietää puolisossasi. Älä tee tästäkään listasta liian pitkää, ainostaan viisi tärkeintä. Nyt tutki listaa, mitkä asiat näist johtuvat mahdollisesti puolistosta, mitkä sinusta itsestäsi.

4. Kun listat ovat valmiita, voit keskittyä elämään. Nauti ystävistä, perheestä, vapaa-ajasta, jota suhteen loppumisen jälkeen voit käyttää mielin määrin pelkästään itseesi! Anna itsellesi aikaa ja anna uuden vuoden tuoda uudet mahdollisuudet!


Takaisin

Kommentit

Mies 424
Ei meinaa tulla tästä joulusta mitään, kinkku uunis ja silleen. Perheen ainoana kortillisena pitäisi naama hymyillen mennä avokin vanhemmille syömään. Paljon on minussa vikaa, ja aina kun olisikaan niin jonkun mutkan kautta kuitenkin ovat. Yrittänyt parhaani avokin 10v pojan takia siirtää väistämätöntä eroa joulun yli, muttei taida onnistua. Täytyy sanoa nyt olen loppu.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun