Rikoksissa yhä useammin yhteys deittisovelluksiin - katso vinkit miten selvitä ongelmista

Rikoksissa yhä useammin yhteys deittisovelluksiin - katso vinkit miten selvitä ongelmista

Deittisovellusten, erityisesti Tinderin, esiintyminen rikosten yhteydessä on yleistynyt viime vuosina valtavasti. Kyseessä on toki täysin looginen seuraus, sillä erilaisten deittisovellusten käyttö on lisääntynyt samana aikana räjähdysmäisesti.

Iso-Britanniassa tilastoitiin vastikään deittisovellusten esiintymisen räjähdysmäinen nousu rikosilmoitusten yhteydessä. Viime vuonna Iso-Britanniassa tilastoitiin 400 rikosta, joihin liittyy Tinder-mobiilideittisovellus. Näiden joukossa oli esimerkiksi raiskaus, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja murhan yritys. Yleensä rikosilmoitukset koskivat väkivalta- tai seksuaalirikoksia.

Tinder on heteroille tarkoitettu mobiilideittisovellus, jolla deittaillaan lähinnä sijainnin perusteella lähistöllä olevia kiinnostavia ihmisiä. Gindr on vastaava mutta homoseksuaaleille tarkoitettu palvelu. Molempia leimaa deittien pikaisuus ja nopeus. Yleisesti molemmissa palveluissa kartoitetaan kiinnostavia tyyppejä lähinnä kuvan perusteella, mikä altistaa erityisesti hyväksikäytöille ja rikoksille.

Suomessa vastaavia tilastoja ei ole tehty, mutta tiedetään, että myös täällä deittisovellusten osuus rikoksissa on lisääntynyt. Myös talousrikokset ja erilaiset hyväksikäytöt välimatkojenkin päästä ovat yleistyneet. Näihin lukeutuvat niin sanotut hunajapuput, eli rahojen kalastelu ja huijaaminen tekaistujen deitti-ilmoitusten perusteella.

Nettideittaillessa kannattaakin olla tarkkana, sillä keneen tahansa tuntemattomaan ei voi luottaa.

Tässä muutama vinkki, miten vältät ongelmat nettideiteissä:

1. Deittikumppanin kanssa kannattaa keskustella netissä hyvän aikaa ennen kuin antaa omia henkilökohtaisia yhteystietojaan saati sopii treffejä.

2. Sovi treffit aina yleisille paikoille sellaiseen aikaan, jolloin ihmisiä on muutenkin paljon liikkeellä, etenkin ensimmäisillä kerroilla.

3. Tarkkaile treffikumppania: voiko häneen luottaa? Onko hän rehellinen ja oma itsensä vai vetääkö jotain roolia? Luota vahvasti omaan intuitioosi ja varo asettamasta deittiin omia odotuksiasi.

4. Jos tunnet olosi epävarmaksi deittisi seurassa, ota tunne tosissaan. Tällöin jatka treffejä normaaliin tapaan, mutta vältä menemästä hänen kanssaan kahdestaan mihinkään.

5. Älä epäröi pyytää apua, mikäli deittisi alkaa käyttäytyä alistavasti tai uhkaavasti!


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun