Tutkimus:Tinderin käyttö lisää ulkonäköpaineita

Tutkimus:Tinderin käyttö lisää ulkonäköpaineita

Amerikkalaistutkimuksen mukaan Tinderin käyttäjät ovat tyytymättömiä itseensä kuin sinkut keskimäärin. Tinderin käyttö saattaa heikentää käyttäjien itsetuntoa tai sitten Tinderiin hakeutuu sinkkuja, jotka ovat keskimääräistä tyytymättömämpiä itseensä.

Tinderin haaste on se, että Tinderissä naamalla on todella paljon merkitystä: sovelluksessa "myydään" itsensä käytännössä kuvan perusteella, sillä siinä muita tietoja on profiilissa niukasti. Kuvakeskeisyys on omiaan lisäämään ulkonäköpaineita ja aiheuttamaan kolhuja itsetuntoon. Amerikkalaistutkijat arvelivat näin olevan naisten keskuudessa, mutta tutkimus osoitti, että erityisesti miehet kärsivät Tinderissä ulkonäköpaineista.

Tutkimus osoitti, että Tinderiä käyttävät miehet olivat tyytymättömämpiä itseensä ja heillä oli heikompi itsetunto kuin miehillä, jotka eivät käyttäneet Tinderiä. Tutkimuksen kysymykset koskivat vastaajien kehonkuvaa, Tinderin käyttöä, psykologista hyvinvointia ja sosiokulttuurisia tekijöitä. Tutkimus osoitti, että myös naispuolisilla aktiivisilla Tinderin käyttäjillä oli suurempia ongelmia hyväksyä oma ulkonäkönsä ja kehonsa. Tinder ilmeisesti ajaa käyttäjänsä vertailemaan itseään muihin.

Tutkimukseen osallistui yli 1300 koe-henkilöä, amerikkalaisia opiskelijoita, joista noin kymmenen prosenttia käytti Tinderiä. Miehiä porukasta oli noin 300.

Tutkijat haluavat korostaa, että tutkimus ei kerro, hakeutuvatko huonolla itsetunnolla varustetut miehet helpommin Tinderin käyttäjiksi, vai aiheuttaako Tinder itsessään ulkonäköpaineiden vuoksi säröjä omanarvontuntoon. Tutkijoiden mukaan deittisivustoille voi yhtä hyvin hakeutua sellaiset sinkut, jotka eivät ole yhtä varmoja itsestään ja kärsivät tyytymättömyydestä ja häpeästä omaa kehoaan kohtaan.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun