Psykologi: Sinkku voi olla onnellisempi kuin parisuhteessa oleva

Psykologi: Sinkku voi olla onnellisempi kuin parisuhteessa oleva

Psykologi teilaa käsitykset siitä, että parisuhde tekisi ihmisen suoralta kädeltä onnelliseksi. Hänen mukaansa ei ole yhtä ainoa elämäntapaa, joka takaisi onnen: sinkut voivat aivan hyvin elää myös onnellisempaa elämää kuin parisuhteessa olevat. Parisuhde kun ei ole mikään onnellisuuden tae.

Yleisessä puheessa sinkut saavat usein osakseen jonkinasteista säälittelyä, heidän ajatellaan olevan yksinäisiä ja etsivän jatkuvasti itselleen seuraa ja parisuhdetta, olevan onnettomia ja tyytymättömiä elämäänsä. Psykologi Bella DePaulo kiistää tällaiset väitteet American Psychological Associationin 124. vuosittaisessa kokouksessa Denverissä. DePaulon mukaan sinkut voivat ihan yhtä hyvin elää rikkaampaa ja merkityksellisempää elämää kuin parisuhteessa elävät, sillä loppujen lopuksi tyytyväisyys lähtee korvien välistä eikä ulkoisista tekijöistä.

Tutkimusten mukaan sinkut satsaavat enemmän mielekkääseen työhön ja uraan, he käyttävät enemmän aikaa sosiaalisiin suhteisiin, kuten ystäviinsä, vanhempiinsa, sisaruksiinsa ja työkavereihinsa. Heidän elämänsä on muutenkin usein aktiivisempaa ja menevämpää kuin parisuhteessa olevien. Lisäksi sinkut kokevat useammin taloudellista riippumattomuutta sekä kokevat pystyvänsä vaikuttamaan elämäänsä enemmän itse kuin moni parisuhteessa elävä.

Nykysinkut saavat nykyään melko helpolla myös seuraa silloin kun sitä tarvitsevat. Netin ja mobiilin deittisivut ja deittipalvelut tarjoavat nopean väylän niin yhden illan seikkailuille kuin pidemmillekin suhteille. Yllättävää kyllä moni sinkku myös harrastaa elämässään enemmän seksiä kuin moni parisuhteessa elävä: seksitilastojen mukaan sinkut harrastivat keskimäärin jopa kaksi kertaa enemmän seksiä kuin avioliitossa olevat!

Bella DePaulon mukaan on korkea aika lakata ajattelemasta, että elämässä olisi joku yksi ja tietty kaava, joka takaisi kaikille ihmisille onnellisuuden. Toki monille parisuhde ja lapset tuovat elämään suhteellisuutta, pysyvyyttä ja jatkuvuutta sekä turvallisuutta, mutta myös vastuuta ja työtä, joka saattaa joillakin olla onnellisuuden ja tyytyväisyyden esteenä. Hyvin erilaisissa elämäntilanteissa, olivatpa ihmiset yksin tai yhdessä, ihmiset voivat olla onnellisia ja tyytyväisiä, riippuen siitä, keskittyykö ihminen itse elämänsä positiivisiin vai negatiivisiin puoliin.


Takaisin

Kommentit

Yksin_Tyytyväinen5
Olen täysin samaa mieltä! Olen ollut sinkkuna kylläkin vasta kohta viisi kuukautta ensirakkauteni jätettyä minut toisen takia, mutta minusta tuntuu, etten ole koskaan tuntenut itseäni päivittäin näin tyytyväiseksi ja onnelliseksi! Välillä kaipaan vierelleni jotakuta, mutta haluan nauttia sinkkuelämästäni vielä kun voin, koska eihän sitä tiedä, jos tämä elämäni viimeiseksi. Voin keskittyä paremmin opiskeluuni, joka vaatii minulta paljon, mutta nyt se on ainoa satsattava asia oman terveyteni lisäksi. Hyvä artikkeli! Olen itse oppinut kokemuksen kautta, että parisuhde ei ole onnellisuuden tae, ehei! Haluan olla onnellinen yksin ensin ennen kuin tuntuu siltä että voisi jakaa elämäni toisen kanssa :)

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun