Mitä ihmettä: Kauniit ihmiset eivät olekaan deittisivuilla kaikkein suosituimpia!

Mitä ihmettä: Kauniit ihmiset eivät olekaan deittisivuilla kaikkein suosituimpia!

Kauneus ei välttämättä takaa suosiota deittisivustoilla! Deittisivuston selvityksen mukaan tavallisen näköiset ihmiset saavat todennäköisemmin enemmän yhteydenottoja kuin todella kauniit. Tutkijoiden mukaan taustalla on ihmisen luonnollinen reaktio.

 

Jos olet kuvankaunis ja lataat erittäin kauniin kuvan itsestäsi deittisivustolle, saat varautua siihen, ettet saakaan yhtä paljon yhteydenottoja kuin ei niin kaunis tai komea ystäväsi. Tavallisen kivan näköinen tyyppi on nimittäin deittisivusto OK Cupidin tutkimusten mukaan helpommin lähestyttävä myös treffipalstoilla.

 

Sosiaalipsykologien tutkimusten mukaan kyseessä on ihan normaali psykologinen ilmiö, sama, joka tapahtuu julkisessa tilassa  huomiotaherättävän kauniin tai komean ihmisen kävellessä: ihmiset suorastaan lankeavat tämän edessä. Todellinen kauneus saattaa estää ihmisiä lähestymästä, koska ihmiset kuvittelevat erittäin kauniin henkilön olevan muutenkin jotenkin ylimaallinen ja siksi tuntevat itsensä liian tavallisiksi tämän seurassa.

 

Ilmiössä kyseessä on tietysti harhasta, sillä ihmisen pinta ei välttämättä kerro mitään siitä, mitä siellä on sisällä. Sosiaalisen reaktion pohja on kuitenkin hyvin syvällä evoluutiossa, ihmisen tarkoitus kun on löytää terve lisääntymiskumppani. Kauneus ja komeus saattaa viestiä vahvoista testosteroni- ja estrogeenitasoista, sillä juuri nämä hormonit muokkaavat naiselle suuret silmät ja miehelle jykevän leuan. Hormonit näkyvät kehossa kauneutena ja fyysisenä terveytenä.

 

Ylimaallinen kauneus rakentaa siis biologisesti ja sosiaalisesti henkilön ympärille näkymättömän muurin, joka näkyy hienovaraisesti ja yllättävissä tilanteissa. Erittäin kauniiden kannattaakin valita deittisovelluksissa profiilikuvakseen mahdollisimman tavallinen kuva, jossa kauneus ei korostu liikaa. Mikäli hän siis mielii saada reilusti matcheja.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun