Tutkimus: Sinkkumiehillä on deittailussa kovemmat paineet

Tutkimus: Sinkkumiehillä on deittailussa kovemmat paineet

Kyllä, näyttää siltä, että deittailu on miehille kovempi homma kuin naisille. Miehet myös näyttävät kärsivän naisia enemmän sinkkuuden yksinäisyydestä, mikä on myös yllättävä tulos. On varsin yleinen stereotypia huolettomasta poikamiehestä.

 

Deittisivuto eHarmonyn ja hyväntekeväisyysjärjestö Relaten teettämä sinkkututkimus paljastaa, että 71 prosenttia miehistä tuntee painetta kumppanin löytämisestä, kun naisista 58 prosenttia. Tutkimus osoitti, että kolme neljästä sinkusta tuntee yksinäisyyttä, mutta miesten keskuudessa yksinäisyyden kokemus on useammin negatiivinen. 45 prosenttia miehistä määritteli yksinäisyyden sinkkuuden haittapuoleksi, ja todella moni, 59 prosenttia, olisi mieluummin vaikka väärän tyypin kanssa kuin yksin.

 

The Independent lehden haastattelema eHarmonyn prykologi Linda Papadopoulos arvioikin, että naisille sinkkuna olemisen yksinäisyys ei ole niin raskasta läheisten ystävyyssuhteiden vuoksi. Naisilla on miehiä useammin läheisiä ystäviä, joiden kanssa jakaa arkeaan ja elämänsä huippuhetkiä. Psykologin mukaan miesten yksinäisyyttä alleviivaa lisäksi se, että heillä on usein suurempi taipumus kaivata fyysistä läheisyyttä.

 

Moni sinkku näki kuitenkin yksinäisyyden myös positiivisena asiana, jolloin aikaa on omiin ja uusiin harrastuksiin, vapaus uusiin seksisuhteisiin sekä päättää omasta yöelämästään. Psykologi kannustaakin sinkkuja löytämään elämäntilanteesta positiivisia asioita: yksinolo on ainutlaatuinen hetki oppia itsestään uusia asioita ja kehittää näin omaa itsenäisyyttään.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun