Deittirobotti lohduttaa ja auttaa löytämään kumppanin - miltä kuulostaa?

Deittirobotti lohduttaa ja auttaa löytämään kumppanin - miltä kuulostaa?

Yksi maailman suosituin deittisivusto Match.com on ottanut käyttöön chattibotin, eli robotin, joka auttaa deittisivustojen käyttäjiä monenlaisissa asioissa. Robotin kanssa keskustellaan chattailemalla. Tuleeko robotti toimimaan psykologin korvikkeena paitsi deittisivustoilla myös muualla?

 

Tähän mennessä Match.com sivuston Lara-niminen chattibotti on auttanut käyttäjiä nettiprofiilin luomisessa. Lara auttaa kuukausittain jopa 300 000 käyttäjää profiilin luomisessa, ja tulokset ovat todella lupaavia. Lara on paitsi lisännyt käyttäjiä Match.com sivustolla mutta myös auttanut käyttäjiä laatimaan rehellisemmän ja persoonallisemman profiilin itsestään.

 

Lara toimii chattailyperiaatteella. Deittiprofiilia luodessaan käyttäjä keskustelee Laran kanssa, ja Lara kyselee tietyt kysymykset. Kysymysten avulla käyttäjät ehkä pohtivat tarkemmin profiiliaan, elämäntilannettaan, haaveitaan, toiveitaan, itseään noin ylipäätään. Joka tapauksessa näyttää siltä, että keskustelu saa aikaiseksi kiinnostavampia ja persoonallisempia profiileja ja auttaa käyttäjiä jättämään deittiprofiileistaan pois asiat, jotka he lisäisivät vain siksi, että olettavat niiden lisäävän omaa kiinnostavuuttaan.

 

Lara tarjoaa käyttäjilleen kysymysten pohjalta tehdyn analyysin perusteella sopivia deittiehdokkaita. Tutkimusta on vielä sen verran vähän, että Match-comista ei osata sanoa, löytyykö näistä ehdokkaista helpommin sopivia matcheja.

 

Mikäli Lara toimii todella niin hyvin kuin näin alkuun näyttää, Laran kaltaiset robotit voisivat auttaa nettikäyttäjiä myös muissa tilanteissa, kuten nettietiketin opettamisessa. Tai vaikka lohduttaa ja toimia keskustelukumppanina silloin, kun sopivaa deittiä ei tahdo millään löytyä.

 

Onko sinulla kokemusta Lara-robotista? Miltä tuntui keskustella robotin kanssa, saitko siltä apua? Mitä kokemuksia sait siitä?


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun