08/2022

Nautitko alkoholia treffeillä? Älä ota tämän enempää

Miten käyttää alkoholia treffeillä? Katso Tutkimuksen tulokset

Alkoholin nauttiminen treffeillä ei aina ole viisasta. Sen kanssa on syytäkin olla tarkkana, sillä ei tarvitse ottaa paljoakaan liikaa, että karkottaa deitin jo ensimmäisillä treffeillä. Nyt on kuitenkin saatu tutkimustulos, jonka mukaan sopivasti alkoholia voi hieman auttaa asiaa treffeillä!

LiveScience lehti kertoo tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan yksi lasillinen viiniä saa ihmisen näyttämään viehättävämmältä. Mutta vain yksi. Jo toisen lasin jälkeen viehättävyys alkoi karista, ja viehättävyyden kannalta olisi todella parempi olla ottamatta alkoholia ollenkaan, mikäli se ei pysy siinä yhdessä lasillisessa.

 Tutkimus tehtiin Bristolin yliopistossa, jossa 40 vapaaehtoista oppilasta suostui ottamaan alkoholia ensin yhden lasillisen ja sitten toisen. Jokaisesta otettiin mahdollisimman neutraalit kuvat ennen juomista sekä yhden ja kahden viinilasillisen jälkeen. Kuvat arvioitettiin toisilla vapaaehtoisilla. Arvioijat katsoivat aina kahta kuvaa rinnakkain. Yhden lasillisen juonutta pidettiin viehättävämpänä kuin tyyppiä, joka ei ollut ottanut ollenkaan. Mutta kaksi lasillista oli liikaa: täysin raitis näytti viehättävämmältä kuin kaksi lasia ottanut.

 Tutkijat arvelevat, että viehättävyys voi tulla siitä, että yksi lasillinen viiniä nostattaa poskille tervettä punaa ja toisaalta alkoholi rentouttaa lihaksia, joten yhden lasin ottanut antaa pehmeämmän ja rennomman vaikutelman kuin tyyppi joka ei ole ottanut ollenkaan.

 Tutkimuksesta voi vetää tärkeitä johtopäätöksiä, kuinka kannattaa varautua tärkeille ensitreffeille kiinnostavan deitin kanssa. Järjestä treffit niin, että voitte nauttia illan aikana yhdet lasilliset viiniä. Pidä kuitenkin huoli, että määrä pysyy siinä yhdessä. Näin optimoit viehättävyytesi treffeillä!