12/2023

Näin teet kiinnostavan deittiprofiilin

Nettideittailu on nykyään päässyt yli siitä vaiheesta, jolloin se oli uutta ja ennenkuulumatonta. Perspektiiviä luovana esimerkkinä voidaan mainita, että esimerkiksi Yhdysvalloissa on 54 miljoonaa sinkkua statisticbrain.com -sivuston tietojen mukaan. Ja ilmainen deitti on palveluna ja konseptina tuttu heistä noin 40 miljoonalle. Alunperin verkossa toisensa tavanneiden parien osuus on nykyään noin yksi neljästä, ja heidän määränsä on edelleen kasvussa

Näin teet kiinnostavan deittiprofiilin

Näin teet itsesi näköisen kiinnostavan deittiprofiilin

Kuinka juuri sinulle sopivat ihmiset erottavat deittiprofiilisi? Mihin sinun tulee kiinnittää huomiota, jotta saat muutamalla rivillä herätettyä mielenkiinnon sinua kiinnostavissa ihmisissä? Tästä artikkelista löydät kaiken tarvittavan loistavan deittiprofiilin luomiseen!

6 vinkkiä hyvän deittiprofiilin laatimiseen:

1. Valitse hyvä kuva itsestäsi.

Ilman kuvaakin voit laittaa profiilin, mutta todennäköisesti saat murto-osan yhteydenotoista, joita saisit kuvan kanssa. Kuva kannattaa valita huolella, mutta rehellisesti. Laita deittisivuille itsesi näköinen kuva vaikka tekemässä itsellesi tärkeää asiaa. Jos pidät matkustelusta, laita kuva jossa olet ulkomailla. Näin saat muutkin matkustuksesta kiinnostuneet tarttumaan profiiliisi herkemmin.

Jos etsit deittisivuilta seuraa tai elämänkumppania tositarkoituksella, kuva on pakko olla.

2. Keksi kuvaava nimimerkki.
Yritä keksiä sellainen nimimerkki, joka kertoo jotain sinusta tai kuvaa jotenkin persoonaasi tai huumorintajuasi. Tämä voi tosin olla melko hankalaa, koska niin moni nimimerkki on jo käytössä!

Nimimerkki on kuvan ohella ensimmäisiä asioita, joilla kiinnität muiden huomion deittipalstoilla.

3. Panosta tekstin alkuun profiilissa.
Nettideittailijat saattavat lukea kymmeniä profiilikuvauksia hetkessä, siksi erityisesti tekstin alku on tärkeä. Tekstillä sinun on tarkoitus herättää etsimäsi ihmisen mielenkiinto. Vältä latteuksia ja turhia fraaseja ”tavallinen mies etsii tavallista naista” -tyyliin, vaan yritä tuoda omia persoonallisia piirteitäsi mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi esiin.

Jos olet huumorintajuinen, käytä sitä, jos pidät vakavammasta kanssakäymisestä, tuo se esiin.

4. Ole oma itsesi.
Ole rehellinen kuvauksessasi, älä yritä esittää jotain muuta kuin olet. Olemalla rehellinen löydät varmimmin tyyppejä, joiden kanssa sinulla synkkaa. Älä valehtele tärkeissä asioissa, mutta toisaalta profiilissa ei ole pakko kertoa kaikkea, profiilihan on vain kevyt pieni pintaraapaisu siitä, mitä oikeasti olemme.

Muista, että olet kiva ja kiinnostava juuri sellaisena kuin olet! ❤

5. Älä vaadi kumppanilta liikoja.
Ole tarkkana siinä, mitä vaadit profiilissasi deittikumppaneilta. Mieti, mitkä on kolme tärkeintä asiaa, mitä arvostat tulevassa kumppanissasi. Mieti kolme asiaa, joita et voi hyväksyä kumppanissasi. Näihin listauksiin ei kannata laittaa vaatimuksia hiusten väristä tai pituudesta, vaan keskity mieluummin arvoihin ja elämäntapoihin.

Muista, että kukaan ei ole täydellinen, et edes sinä itse, siksi et voi vaatia muiltakaan täydellisyyttä.

6. Kerro, oletko tosissasi.
Monissa profiileissa täytyy täyttää kohta, jossa kysytään, millä mielellä haluat nettideittailua harrastaa. Tämä on tärkeä kohta. Jos et ole tosissasi vaan haet vain yhden illan juttuja, älä yritä houkutella ihmisiä, jotka hakevat kumppania tositarkoituksella. Sen sijaan, jos et vielä tiedä oletko tosissasi vai et, laita tositarkoituksella, näin sinulla on ehkä mahdollisuus saada enemmän kontakteja.

Mistä tietää onko deitti tosissaan? Lue täältä lisää aiheesta.

Tutustu lisää deittiprofiilivinkkeihin Nella Törnroosin videolta alta:

Deittiprofiilista vielä suositumpi? Jatka lukemista

Kuinka tehdä deittiprofiilista vielä suositumpi?! Katso vinkit

Se yksi kuva ja muutama rivi tekstiä ovat deittipalvelussa ensivaikutelmasi, joten niihin ei kannata laittaa mitä tahansa! Katso millaisia vinkkejä deittisiantuntija antaa houkuttelevan ja rehellisen profiilin tekemiseen!

Kun lähdet miettimään deittisivuston profiiliasi, mieti ensin millaisista profiileista sovelluksessa pidät ja millaisia profiilitekstejä et itse jaksa lukea. Todennäköisesti vastaukseksi tulee, että pidät sopivanmittaisista, persoonallisista, rehellisistä mutta et liian nöyristelevistä deittiprofiileista, joissa on kiva, tavallinen kuva. Profiilit taas joista et innostu, ovat todennäköisesti aivan liian pitkiä tai lyhyitä, kieli on huonoa ja teksti on kenties täynnä omaa kehua tai haukkumista. Profiilikuva on liian leimaava tai epäselvä tai epäedustava.

Deittiprofiili on erittäin tärkeä! Laadi se huolella, ajatuksella, mutta sopivan spontaanin oloiseksi, luota ehdottomasti omaan intuitioosi, jos osaat kuunnella sitä. Vain siten saat profiilin näyttämään juuri itseltäsi. Älä matki tai kopioi toisten profiilikuvauksia, koska tällöin profiili ei näytä sinulta.

Tässä on muutama yksityiskohtainen vinkki hyvän ja kiinnostavan profiilin laadintaan edellä olevien vinkkien lisäksi:

 1. Kerro itsestäsi rehellisesti, intohimoistasi, harrastuksistasi, kiinnostuksenkohteistasi:
  Anna luovuutesi ja persoonallisuutesi näkyä vapaasti tekstistä, anna yksityiskohtien kukkia, kuvaile esimerkiksi tarkasti miten haluat käyttää viikonloppusi tai millainen on haaveidesi loma.
 2. Älä määrittele tarkasti ominaisuuksia, joita haluat treffikumppanillasi olevan, vaan ole mieluummin avoin kaikelle:
  Anna deittien itse päätellä profiilistasi ovatko he sopivia sinulle ja ovatko kiinnostuneita sinusta. Pitkä lisät vaatimuksia karkottaa monia potentiaalisia deittejä...
 3. Voit mainita työstäsi, mutta älä täytä sillä profiiliasi vaikka ura olisi elämäsi tärkein asia:
  Monet kokevat, että uranaisen tai -miehen elämässä ei ole sijaa parisuhteelle tai edes yhden illan deiteille...
 4. Jos sinulla on lapsia mainitse heidät profiilissa:
  Älä kuitenkaan kerro heistä kappaletolkulla, sillä vaikutelma on tällöin sama kuin työstä paasaamisen suhteen. Kuka tahansa voi tästä päätellä, että tyypin elämässä ole sijaa lasten lisäksi kenellekään tai millekään muulle.
 5. Valitse positiivinen, iloinen, rehellinen, kiva, hyvin valaistu ja sympaattinen kuva itsestäsi:
  Paidattomat ja bikinikuvat eivät ole sopivia, sillä ne antavat ihan väärää viestiä. Samoin kuvat, joissa näkyy baariympäristöä tai viinilaseja. Muuten kuvassa voi näkyä jotain sinulle tärkeää, kuten maisemaa, vihjeitä harrastuksista jne.
Profiiliteksti ei saa olla liian pitkä eikä liian yksityiskohtainen. Jätä tilaa toisten uteliaisuudelle ja kysymyksille!

🚫Vältä nämä kuusi kohtaa!

Ensimmäiset treffit deitin kanssa ovat monella tapaa näytön paikka. Vaikutelma ihmisestä tulee ensimmäisten muutaman minuutin aikana ja sitä vaikutelmaa on myöhemmin hankala ohittaa. Siihen kannattaa siis satsata!

Ilta-Sanomat kysyi lukijoiltaan, mitkä asiat ja tavat toisella latistavat ensimmäiset treffit. Luulisi, että jokainen haluaa antaa itsestään mahdollisimman hyvän kuvan ja erityisesti tsempata käytökseensä ainakin ensimmäisillä treffeillä. Hyvät tavat ja kohtelias käytös eivät kuitenkaan aina kuulu kaikkien kavalkadiin. Sinun ei kannata odottaa kutsua toisille treffeille, jos heti treffien alussa arvostelet toisen ulkonäköä, kerrot kaikki sairautesi ja ilmoitat tarjoavasi deitille halvinta viiniä tai ruokaa mitä talosta löytyy.

Ilta-Sanomat listasi kuusi muuta pahaa tapaa, joilla karkotat uuden deitin sataprosenttisesti:

🚫 Epämiellyttävät tavat. Piereskely, nenän kaivaminen ja housujen alta raapiminen karkottavat kenen tahansa uuden tuttavuuden. Myöskään entisten tyttöystävien esittely ei vakuuta.

🚫Varattuna vapaan esittäminen. Ilman sormusta ja vapaana naisena tai miehenä esittäytynyt antaa erityisen vilpillisen vaikutelman, kun myöhemmin paljastuu että tämä onkin varattu.

🚫Rahan perässä juokseminen. Ekoilla treffeillä ei kannata liian tarkasti udella deitin työkuvioita, asemaa ja statusta ettet vain anna vaikutelmaa, että olet kiinnostunut enemmän hänen rahoistaan kuin hänestä itsestään. 

🚫Kännykän räplääminen. Puhelin kannattaa laittaa vaikka äänettömälle ja kokonaan pois treffien ajaksi, jotta voit olla täysin läsnä tilanteessa. Selfieiden ottaminen, facebook-statuksen päivittäminen ja muu kännykän selaaminen ei anna sinusta kovin kiinnostunutta tai kiinnostavaa vaikutelmaa.

🚫Liika innokkuus. Rakkaudentunnustukset ensimmäisten treffien jälkeen ovat kenelle tahansa liikaa! Hillitse siis itsesi, kerro mieluummin olevasi vaikuttunut tai ihastunut toisen luonteeseen, sillä rakastunut et voi olla vielä yhden tapaamisen perusteella. Myöskään mitään yhteistä tulevaisuutta ei kannata alkaa eka treffeillä maalailla, edes vitsinä.

🚫Muiden kuolaaminen. Muiden naisten tai miesten perään kuolaaminen ei ole kovin kohteliasta ja kivaa treffikumppanille.

Kaksi naista tietokoneella nauramassa

Deitti-ilmoituksen tekeminen

Deitti ilmoituksen tekeminen on kiistämättömästi tärkein osa nettideittailun aloittamisprosessissa. Se on verrattavissa henkilökohtaisen mainoksen tekemiseen, joka saa ihmiset päättämään tulisiko heidän ottaa sinuun yhteyttä vai ei. Mitä suurempi osuus profiliasi katsoneista ihmisistä yrittää ottaa sinuun yhteyttä, tai hyväksyy vaihtoehtoisesti kontaktiyrityksesi, sitä onnistuneemmin olet profiilisiluonut. Juuri tästä syystä huolellisuus on todella tärkeää, ja ilmoituksen tekoon tulisi käyttää enemmän kuin vain muutama minuutti. Ilmoituksen luomiseen kannattaa käyttää harkintakykyä ja luovuutta.

Deitti ilmoituksen tekeminen vaatii tekijältä luonnollisesti harkintaa ja tekijän kannattaakin miettiä mitä verkkodeittailulta itse asiassa on hakemassa. On hyvä miettiä, mitä kriteereitä treffipalvelun suhteen on ja löytää täten itselleen sopivan deittipalvelu.

👉 Erilaisia seuranhakusivustoja on nykyisin internetissä mieletön määrä. Jos internetin seuranhakija ilmaisee omat tarpeensa ja hakukriteerinsä profiilissaan selkeästi, on muilla palvelun jäsenillä helpompaa selvittää, mikäli olet heille mahdollisesti soveltuva kumppani. Deitti-ilmoituksessa kannattaa ilmoittaa kuinka vakavaa suhdetta on hakemassa (pientä kivaa, yhden illan suhdetta tai tosi tarkoituksella). Myös ikä, sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen on hyvä ilmoittaa omassa profiilissa. Näiden perusasioiden lisäksi deitti ilmoituksen tekeminen vaatii tarkempia tietoja, kuten sen haluaako koskaan lapsia tai pitääkö lemmikeistä.

Selkeän ja hyvin suunnitellun profiilin luominen ei tee sen lukemisesta ainoastaan mielenkiintoista lukijoille, mutta se säästää myös aikaa kaikilta osapuolilta, sillä se ilmaisee selkeästi mitä olet etsimässä, ja samalla ilmaisee sen mitä et toivo vastapuolelta.

👉 Kun deitti ilmoituksen tekeminen vasta alkuvaiheissa, tee lista halutuista ja ei-halutuista asioista. Listaa tärkeimmät kriteerit erikseen. Tärkeimmät kriteerit ovat sellaisia perustavia asioita toisessa, joita ilman et voisi kuvitella aloittavasi suhdetta kenenkään kanssa. Nämä yleensä liittyvät lasten hankintaan, uskonnolliseen vakaamukseen tai poliittiisiin mielipiteisiin. Esimerkiksi tupakoimattomuus voi olla monelle tärkeä kriteeri. Halutut luonteenpiirteet tai mielenkiinnonkohteet ovat nimensä mukaan sellaisia asioita joita haluaisit toisella henkilöllä olevan, mutta joita ilman voit myös elää.

Ei-halutut asiat ovat asioita, joita et voi sietää, tai et muuten hyväksy. Onnistunut deitti ilmoituksen tekeminen sisältää yleensä siis jossain muodossa listan harrastuksistasi, kiinnostuksen kohteista ja asioista joista haluat nauttia toisen kanssa. Deitti-ilmoitus voi ilmaista myös elämän haaveistasi liittyen töihin tai rakkauteen tai kaikkeen muuhun mahdolliseen.

Koska aluksi kommunikaatio verkon deittipalveluissa on anonyymia, koukuttavan ja yksilöllisen käyttäjänimen luominen tulisi myös olla korkealla prioriteettilistalla. Se toimii nimenäsi toisille siihen saakka kunnes mahdollisesti päätät paljastaa todellisen nimesi.

👉 Kannattaa siis valita jotain joka kuvailee sinua hyvin ja joka erottuu muiden käyttäjätunnusten joukosta. Vältä sellaisia nimiä kuin “SexyLady1234”, sillä niitä löytyy satoja.

Nimen vieressä on tavallisesti paikka myös profiilikuvalle. Se on ehdottomasti toinen tärkeä kohta, missä deitti ilmoituksen tekeminen vaatii harkintaa. Sanotaan että silmät ovat ikkuna ihmisen sieluun. Jos tämä on totta, kuvaan tulisi suhtautua ikkunana mahdolliselle tulevalle kumppanille.

Kaikki se tärkeä tieto miksi juuri sinä olet tapaamisen arvoinen pitää löytyä treffi-ilmoituksesta. Kuvallisen deitti ilmoituksen tekeminen kannattaa, sillä monet haluavat asettaa annetuille tiedoille kasvot ja kehon. Kuvalliset treffi-ilmoitukset saavat enemmän vastauksia kuin kuvattomat. Ladatun kuvan tulisi olla uusi ja rehellinen, esittäen sinut lähestyttävänä ja positiivisena ihmisenä.

Kun deitti ilmoituksen tekeminen on ajankohtaista, kannattaa kirjoittaa ideoita erilliselle paperille niin päässäsi pyörivät ajatukset järjestyvät paremmin.

Kun olet luonut profiilin valitsemallesi sivustolle, tallenna se julkaisematta sitä kuitenkaan samana päivänä. Palaa profiilintietoihin uudestaan myöhemmin uuden nukutun yön jälkeen ja lue ja muokkaa tietoja, mikäli se on tarpeellista.

👉 On olemassa useita oppaita, joissa on hyödyllisiä neuvoja. Näiden neuvojen avulla deitti ilmoituksen tekeminen netissä helpottuu. Nyt kun verkossa tapahtuva deittailu on yleistynyt, ja se on merkittävä puheenaihe ihmisten keskuudessa, niin deitti ilmoituksen tekeminen on yhä tärkeämpi osa ihmisten sosiaalista kanssa käymistä ja sen oikean löytämistä.

nainen rannalla pitää kädestä kiinni

Millainen deittiprofiili houkuttelee eniten

Tietyt sanat ja asiat kiinnittävät sekä naisten että miesten huomion deittisivustoilla. Katso mitkä asiat herättelevät suuremman yleisön mielenkiinnon!

👉 Deittisivustoilla tietyntyyppiset ihmiset ja profiilit keräävät enemmän huomiota kuin toiset. Näitä Skoutin kokoamia tietoja kannattaa käyttää hyväksi oman deittiprofiilin laatimisessa, mutta tietysti kannattaa olla rehellinen.

✅ Sekä naisia että miehiä viehättää deittiprofiilissa kuva, jossa henkilö poseeraa yhdessä koiran kanssa. Sen sijaan kylppärin peilin kautta otettu kuva ei viehätä eikä yllättävää kyllä kissan kanssa poseeraaminen! Tämä siitäkin huolimatta että kissaihmisiin yleisesti liitetään mielikuva lempeydestä ja pehmeydestä.

✅ Erilaiset liikuntalajit herättävät mielenkiintoa. Numero yksi on jooga. Mikäli harrastat jotain urheilulajia, kannattaa mainita se profiilissa erikseen, sillä suosituimmissa profiileissa oli mainittu erikseen esimerkiksi salitreeni, juoksu tai juuri jooga.

✅ Suosituimpia miesten profiileja olivat ne, missä mies kuvasi itseään spontaaniksi, urheilulliseksi, seikkailunhaluiseksi ja hauskaksi. Miehiin puolestaan vetosi eniten naisten profiilit, joissa nainen esiintyi hyvin luonnollisessa meikissä eikä liian tyrkyttävästi ja kuvasi itsensä seikkailunhaluiseksi, urheilulliseksi ja rehelliseksi.

Katso sinulle sopivin deittipalvelu ja luo uusi deittiprofiili jo tänään:


{{eronneet="/components2"}}  


{{flirttailu="/components3"}}