12/2023

Ensitreffeillä sänkyyn? Tässä tapauksessa kyllä

Ensitreffit ovat aina äärimmäisen jännittävä ja kihelmöivä tilanne, johon ei oikeastaan voi edes valmistautua. Silti mielessä pyörii kysymyksiä: entä jos tyyppi viehätä? Entä jos hän vie jalat alta? Onko järkeä harrastaa seksiä ensimmäisillä treffeillä? Tuleeko tilannetta suudella tai halata edes? Mitä jos tyyppi on ihan kauhea eikä vastaa netissä saatua kuvaa?

Ensitreffeillä sänkyyn? Tässä tapauksessa kyllä

Ensitreffeillä sänkyyn? Tässä tapauksessa kyllä!

Ensitreffit ovat aina äärimmäisen jännittävä ja kihelmöivä tilanne, johon ei oikeastaan voi edes valmistautua. Silti mielessä pyörii kysymyksiä: Entä jos tyyppi ei viehätä? Entä jos hän vie jalat alta?

Ensitreffeillä sänkyyn? Tässä tapauksessa kyllä
Onko järkeä harrastaa seksiä ensimmäisillä treffeillä? Tuleeko tilanteessa suudella tai halata edes?
Psykologi Dunderfeltin viesti on, että ei kannata missään nimessä pitää kipinää, halua, intoa ja kiinnostusta vakan alla! Sitä ei tarvitse tyrkyttää, mutta se kannattaa avoimesti näyttää jopa ensimmäisillä treffeillä!

Tyypillisesti ensitreffeille mennään tutustumaan toiseen ja arvioimaan, onko deitti potentiaalinen kumppani. Joskus deittikumppani vetää puoleensa niin yllättävällä tavalla, että haluaa lähestyä nopeastikin fyysiselle tasolle. Hermostuneisuus kuuluu asiaan ja sitä tuskin monikaan voi välttää ennen ensimmäisiä treffejä netistä tutun deitin kanssa. Tilanne tuntuu sitä jännittävämmältä ja haastavammalta, mitä kiinnostavammalta deitti on vaikuttanut netissä, koska sitä enemmän tapaamiseen liittyy odotuksia.

Jännitys on tärkeää tiedostaa ja hyväksyä, sillä kieltämällä ja reipasta esittämällä lataat jännitystä turhaan kroppaan. Hyväksymällä kaikki kysymykset ja tuntemukset suurin osa niistä häviää. Voit lisäksi purkaa stressiä puhumalla tai purkamalla sitä fyysisesti esimerkiksi rankalla treenillä, laulamalla, karjumalla tai mikä vain tuntuu luontevalta.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu psykologi Tony Dunderfelt antaa Voice.fi haastattelussa vinkkejä ensitreffeille. Hän haluaa kannustaa etenkin ujoja miehiä näyttämään kiinnostuksensa rohkeasti, sillä vaikka kuinka nolottaisi, näytetty kiinnostus on se liima, joka pitää kiinni vastaisuudessakin. Viimeistään kolmansilla treffeillä olisi hyvä osoittaa selvästi fyysistä kiinnostusta.

Dunderfeltin mukaan seksiä voi silti olla jo ensimmäisilläkin treffeillä silloin, kun tilanne siihen luonnollisesti vie. Näihin ei ole olemassa mitään sääntöjä, kannattaa vain olla hereillä tilanteessa, edetä ja olla spontaanisti avoin mahdollisuuksille, mutta samalla kuulostella omia tunteita. Jos itseä hitusenkaan jännittää ja arveluttaa seksi ensimmäisillä treffeillä, siihen ei reippauden takia kannata ryhtyä.

Ensideitillä harrastetaan seksiä yhä harvemmin

Tiesitkö, että ensitreffeillä harrastetaan seksiä yhä harvemmin?

Tutkimuksen mukaan suhtautuminen seksiin tuntemattoman kanssa on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Enää sänkyyn ei olla valmiita hyppäämään heti ensimmäisillä treffeillä.

Treffisivusto OkCupidin teettämän kyselyn mukaan ihmiset ovat alkaneet suhtautua seksiin ajattelevammin verrattuna kymmenen vuoden takaiseen. Tutkimuksessa katsottiin seksiin liittyviä vastauksia viime vuodelta ja verrattiin vastauksia kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen.

Seksiä ensimmäisillä treffeillä -ajatukseen suhtauduttiin nykyään selvästi kielteisemmin.

Tutkimuksen mukaan vastaajat suhtautuivat 20 prosenttia nihkeämmin seksin harrastamiseen ensimmäisillä deiteillä kuin kymmenen vuotta sitten. Nykyään vain joka neljäs nainen edes harkitsisi seksiä ennen 3-5 treffejä, kun kymmenen vuotta sitten joka toinen harkitsi tätä.

👉 Vaikka seksiin tuntemattoman kanssa suhtauduttaisiin nykyään järkevämmin ja omaa kehoaan tarkemmin kuunnellen, se ei tarkoita sitä, että oltaisiin konservatiivisempia kuin aiemmin. Päinvastoin: tutkimuksen mukaan ihmiset suhtautuivat yhä liberaalimmin ja suvaitsevaisemmin esimerkiksi useisiin seksikumppaneihin.

👉 Nykyään moni ajattelee, että seksikumppaneita ei oikeastaan voi olla liikaa, kun taas 10 vuotta sitten reilusti yli puolet piti useita seksikumppaneita hankalana asiana.

👉 Nykyään myös naisen on ''sallitumpaa'' puhua seksielämästään kuin aiemmin. Nykyään yhä harvempi tuomitsee naisen, joka puhuu avoimesti seksielämästään.

👉 Vakituiselta suhteelta sen sijaan odotetaan edelleen paljon, kuten myös 10 vuotta sitten. Esimerkiksi seksin odotetaan olevan vakituisessa suhteessa parasta.

Lähde: Womens Health

Katso alta sinulle sopivin deittipalvelu:

{{seksi="/components6"}}

{{flirttailu="/components3"}}