12/2023

Miehillä on vientiä eniten 50-vuotiaana, naisilla 18-vuotiailla

Naisten ja miesten haluttavuus deittimaailmassa eivät aina kohtaa. Uuden tutkimuksen mukaan naiset ovat halutuimpia 18-vuotiaina ja miehet 50-vuotiaina, mutta silti ihmiset hakevat netistä mieluiten vertaistaan. Onko ihme, jos deittisivuilla ei aina tärppää? Tutustu tutkimukseen tästä artikkelista.

Miehillä on vientiä eniten 50-vuotiaana, naisilla 18-vuotiailla

Miehillä on deittipalveluissa eniten vientiä 50-vuotiaana, naisilla 18-vuotiaana

Kädenvääntöä naisen ja miehen välillä
Onko ihme, jos deittipalstoilla ei aina tärppää?

Naisten miesten haluttavuus deittimaailmassa eivät aina kohtaa. Uuden tutkimuksen mukaan naiset ovat halutuimpia 18-vuotiaina ja miehet 50-vuotiaina, mutta silti ihmiset hakevat netistäkin mieluiten vertaistaan.

Deittipalveluiden tutkimuksen taustaa:

Michiganin yliopiston tutkijat Elizabeth Bruch ja Mark Newman tekivät laajan tilastoanalyysin tunnetun ilmaisen amerikkalaisen deittisivuston datasta, deittisivuston nimeä ei paljastettu. Aineisto oli mittava: tutkijat analysoivat 94 000 miehen ja 92 000 naisen viestittelyä deittipalstoilla, ja ottivat mukaan myös miesten ja naisten itsestään kertomat perustiedot.

Aineistosta tehtiin verkostoanalyysi, jonka perusteella haluttavimmat ihmiset erottuivat selvästi.

👉 Suurin osa ihmisistä sai vain muutamia viestejä tai ei ollenkaan
👉 Muutamat kaikkein halutuimmat saattoivat saada viestejä valtavan määrän.
👩 Naisia kiinnosti korkeamman koulutustason miehet
👨 Miehet olivat eniten kiinnostuneita keskitason koulutuksen saaneista naisista.
💼 Keskitasoa korkeampi sekä matalampi koulutus laski selvästi naisen kiinnostavuutta miesten silmissä.

Kaksi henkilö käsittelee dataa ja tekee tutkimustuloksia deittipalveluista

Tutkijoiden päätelmä:

Tutkijat päätyivät päätelmään, että vaikka ikätasolla halukkuus ei välttämättä kohtaa, esimerkiksi koulutuksen ja muiden tärkeiden kriteerien kohdalla ihmiset hakivat enimmäkseen "omaa tasoaan" vastaavaa seuraa deittipalveluista, kuten Singles 50 tai Match.com -palveluissa. Suurin osa viesteistä kulki mm. saman koulutustason omaavien kesken, mutta välillä moni koitti onneaan kurkottamalla ''hierarkiassa'' ylemmäs. Nämä haikailut saivat harvoin lainkaan vastausta.

Harva taas teki aloitteita omaa tasoaan alemmas, eli itseään vähemmän haluttavana pidettäville henkilöille. Jos taas kurkotettiin ylemmäs, siinä pidettiin kohtuus, sillä kurkotus tapahtui vain keskimäärin 25 prosenttia korkeammalle.

Kokeile näitä luotettavia deittipalveluita:

{{pitkaikainen="/components5"}}

{{ystavyys="/components9"}}