08/2022

Olisiko tässä keino löytää sopiva deitti helpommin?

Olisiko tässä keino löytää sopiva deitti helpommin?

Persoonallisuustestit ovat tuttuja psykologin vastaanotolta, työpaikoilta ja terveydenhuollosta. Mutta kuka olisi uskonut, että niitä voidaan käyttää myös helpottamaan sopivan deittikumppanin löytymistä?

Oletko ulospäinsuuntautunut ja spontaani? Vai kenties looginen ja järjestelmällinen? Deittipalveluita käyttävät selvittävät yhä useammin luonteenpiirteensä ja laittavat testin tuloksen kaikkien näkyville deittiprofiiliinsa. Persoonallisuustyypin avulla uskotaan sopivan deitun osuvan helpommin kohdalle. Liekö näin?

persoonallisuustestejä on käytetty deittimaailmassa jo jonkin aikaa. Suomeen käytäntö on tullut vasta vaivihkaa. Persoonallisuustestejä on useita erilaisia, mutta pääasiassa käytetään Myers-Briggsin psykologista indikaattoria, joka jakaa luonteen 16 eri persoonallisuuden ominaisuuteen:

Ulospäinsuuntautunut – Sisäänpäinkääntynyt

Käytännöllinen – Intuitiivinen

Looginen – Tunteva

Järjestelmällinen – Spontaani

Testin jälkeen testattava saa karkean arvion luonteestaan ja luonne on kuvattu kirjainlyhenteillä.

Kun deittailija on tehnyt testin, kirjainyhdiste lisätään deittiprofiiliin ja aina tsekataan vastapuolen kirjainyhdistelmää. 

Mitä kirjainyhdistelmä sitten kertoo ihmisestä ja siitä, onko tämä sivulle sopiva? Pitäisikö testitulokset olla mahdollisimman samanlaisia vai mahdollisimman erilaisia? Oliko se niin, että vastakohdat täydentävät toisiaan vai päinvastoin?

Loppujen lopuksi testi tuskin helpottaa sopivan kumppanin metsästystä, mutta onhan testien tekeminen aika hauskaa! Pääset tekemään persoonallisuustestin esimerkiksi täältä.