Ensideitillä harrastetaan seksiä yhä harvemmin

Ensideitillä harrastetaan seksiä yhä harvemmin

Tutkimuksen mukaan suhtautuminen seksiin tuntemattoman kanssa on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Enää sänkyyn ei olla valmiita hyppäämään heti ensimmäisillä treffeillä.

Treffisivusto OkCupidin teettämän kyselyn mukaan ihmiset ovat alkaanet suhtautua seksiin järkevämmin ja ajattelevammin verrattuna kymmenen vuoden takaiseen. Tutkimuksessa katsottiin seksiin liittyviä vastauksia viime vuodelta ja verrattiin vastauksia kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen. Seksiä ensimmäisillä treffeillä -ajatukseen suhtauduttiin nykyään selvästi kielteisemmin.

Tutkimuksen mukaan vastaajat suhtautuivat 20 prosenttia nihkeämmin seksin harrastamiseen ensimmäisillä deiteillä kuin kymmenen vuotta sitten. Nykyään vain joka neljäs nainen edes harkitsisi seksiä ennen 3-5 treffejä, kun kymmenen vuotta sitten joka toinen harkitsi tätä.

Vaikka seksiin tuntemattoman kanssa suhtauduttaisiin nykyään järkevämmin ja omaa kehoaan tarkemmin kuunnellen, se ei tarkoita sitä, että oltaisiin konservatiivisempia kuin aiemmin. Päinvastoin: tutkimuksen mukaan ihmiset suhtautuivat yhä liberaalimmin ja suvaitsevaisemmin esimerkiksi useisiin seksikumppaneihin. Nykyään moni ajattelee, että seksikumppaneita ei oikeastaan voi olla liikaa, kun taas 10 vuotta sitten reilusti yli puolet piti useita seksikumppaneita hankalana asiana.

Nykyään myös naisen on sallitumpaa puhua seksielämästään kuin aiemmin. Nykyään yhä harvempi tuomitsee naisen, joka puhuu avoimesti seksielämästään.

Vakituiselta suhteelta sen sijaan odotetaan edelleen paljon, kuten myös 10 vuotta sitten. Esimerkiksi seksin odotetaan olevan vakituisessa suhteessa parasta.

Lähde: Womens Health


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun