12/2023

Deittailu ja suhteen vakavoituminen - milloin se tapahtuu?

Kun deittisuhde vakavoituu, milloin on oikea aika tunnustaa rakkaus tai kertoa lapsihaaveista? Tutustu aiheeseen tästä artikkelista!

Deittailu ja suhteen vakavoituminen - milloin se tapahtuu?

Kun suhde deitin kanssa on edennyt tapaamisasteelle ja siitä eteenpäin, jossain vaiheessa on aika puhua suhteesta vakavammin. Missä on tämä vaihe ja miten sellainen saadaan aikaiseksi? Tässä artikkelissa käymme asiaa läpi tarkemmin.

Deittisuhde eroaa hieman muuten alkaneesta suhteesta. Tämä johtuu siitä, että usein pari on viestitellyt deittipalveluissa jopa kuukausia ennen ensimmäistä tapaamista. Viesteissä ja puheluissa nettideitti on saattanut tulla hyvinkin tutuksi, sillä viestitellessä on jo jaettu osa menneisyyden haamuista ja tulevaisuuden haaveista. Siksi suhde saattaa edetä hurjaa vauhtia ensitapaamisen jälkeen. Pää kannattaa kuitenkin pitää kylmänä, deittiä kannattaa kuunnella ja tarkkailla erityisen tarkasti. On hyvä myös tiedostaa, onko deitistä oikeasti seurustelukumppaniksi.

Rakkauttaan ei kannata mennä tunnustamaan liian nopeasti, vaan silloin, kun olet itse täysin varma asiasta.

Erilaisista merkeistä ja toimintatavoista voit päätellä, onko kumppanin tunteet lainkaan samalla tasolla. Mistä sitten tietää, onko deitti oikeasti tosissaan? Katso täältä tarkemmat vinkit!

Mistä tietää olevansa rakastunut? Entä mistä tietää tykkääkö toinen sinusta? Katso rakkaustohtorin vinkit videolta!

Miten tunnustaa rakastavansa deittiä?

Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta, mutta huomioi nämä asiat, ennen kuin tunnustat rakkautesi! On hyvä tietää ensinnäkin, onko deittisi tosissaan kanssasi. Jos et ole varma, katso täältä vinkit aiheeseen. Kuuntele tunteitasi ja ajatuksiasi rauhassa. Kun olet varma omista tunteistasi, siitä että olet todella rakastunut, etkä tunne olevasi esimerkiksi riippuvainen ja epätoivoisissa tunteissa, sinun kannattaa alkaa miettiä rakkautesi tunnustamista deitillesi. Jos tilanne on edennyt pitkällekin, voidaan tässä vaiheessa deitistä jo puhua seurustelukumppanina. Valitse hetki oikein ja harkitusti.

🚫Kiellettyjä paikkoja rakkauden tunnustamiseen on esimerkiksi sänky kesken petipuuhien tai niiden jälkeen, sillä näissä tilanteissa tunteet voivat hyvinkin olla dramaattisia ja monesti jopa valheellisia. Ensimmäistä kertaa rakkautta kannattaa tunnustaa mieluiten vaatteet päällä eikä makuultaan.
Puhu rakkaudesta ensi kertaa aina kasvotusten. Katso silmiin ja kerro asiasi, näin asiassa ei voi tulla väärinkäsityksiä. Tekstiviesteillä hempeilyn vuoro on myöhemmin. Muista, että säästä rakkauden tunnustaminen siihen, kunnes olet selvin päin ja täysin varma. Vaikka humalassa se voisikin olla paljon helpompaa, niin tästä voi koitua sinulle harmia myöhemmin.
Nainen ja mies lapsen kanssa

Haaveissa lapset? Milloin niistä kannattaa puhua?

Deittisivustot ovat täynnä sinkkuja, joiden biologinen kello tikittää tai tulee tikittämään pian. Monet haluavat perustaa perheen ja se on yksi syy etsiä kumppania deittipalstoilta. Suunnitelmat lasten suhteen ja ylipäätänsä suhteelta ovat kuitenkin hyvin erilaiset eri ihmisillä deittisivustoilla.

Monilla deittipalstoilla tähän asiaan on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi E-kontaktin sivuilla profiiliin täytetään jo valmiiksi tarkemmat tiedot lapsiasiasta. Sen lisäksi, että kerrotaan, onko jo lapsia, tai haluaako hankkia lapsia ollenkaan tulevaisuudessa ja onko asia lainkaan ajankohtainen juuri nyt.

Esimerkiksi vanhemmat ihmiset eivät välttämättä ole enää innokkaita hankkimaan uudestaan lapsia, mutta kolmikymppiselle asia voi olla erittäin tärkeä suhteen rakentamisen kannalta.

Missä vaiheessa deitin kanssa kannattaa puhua lapsista? 😲

Lapsista voi tilanteesta ja persoonista riippuen puhua jo ennen ”seurusteluvaihetta”, osana tulevaisuuden suunnitelmia. Näin ollen halutessaan voi rajata nopeasti sellaiset deitit pois, joilla ei ole haaveita lapsista tai perheen perustamisesta. Lapsista ja perheen perustamisesta voi puhua myös yleisellä tasolla, haaveen tasolla, eikä suinkaan painostamalla ja hyökkäämällä toisen kimppuun, että onko minulla nyt sinun kanssasi mahdollista tehdä lapsia! Tämä voi myös säikäyttää, joten kannattaa ottaa asia varovasti, mutta rehellisesti esille.

Kun asiasta puhuu ensin yleisesti, pääsee nopeasti perille toisen suhtautumisesta. Jos toinen säikähtää, perääntyy ja pakenee, asia on arkaluontoinen ja siihen kannattaa palata myöhemmin, mikäli suhde jatkuu.

Jos asia on molempien mielessä ja positiivinen lähitulevaisuuden suunnitelma, se saattaa jopa nopeasti syventää suhdetta ja tuoda suhteelle toivoa tulevaisuuteen.

Uusi deittipalvelu hakusissa? Kokeile näitä suosittuja deittisivuja!

{{top3rivit="/components"}}