12/2023

Deittailu netissä – millaista se on?

Deittailu netissä on nykyään kaikkein yleisin tapa löytää itselleen kumppani maasta riippumatta, eikä se enää ole harvojen kuriositeetti vaan päinvastoin. Deittailu netissä antaa yksilöille, pareille ja ryhmille mahdollisuuden saada yhteyden ja kommunikoida toistensa kanssa internetissä, yleensä tarkoituksenaan kehittää henkilökohtainen, romanttinen tai seksuaalinen suhde.

Deittailu netissä – millaista se on?

Deittailu netissä on yleistynyt kovaa vauhtia eikä mikään ihme, sillä se antaa yksilöille, pareille ja ryhmille mahdollisuuden saada yhteyden ja kommunikoida toistensa kanssa internetissä.

Onko nettideittailu on paras tapa löytää parisuhde? Katso pohdinta videolta!

Yleensä nettideittailun tarkoituksena on kehittää henkilökohtainen, romanttinen, seksuaalinen suhde tai löytää ystäviä. Deittailu netissä on myös muuttanut parisuhteita olennaisesti parempaan suuntaan!

Netissä toimivat deittipalvelut tarjoavat yleensä moderoimatonta parinmuodostusta internetissä tietokoneita tai kännyköitä käyttäen. Monet sivustot toimivat laajasti, ja deittailu netissä toimii alustoilla, joissa keskenään erilaiset ihmiset etsivät seuraa erilaisista lähtökohdista ja motiiveista käsin. Jotkin sivustot ovat tarkemmin rajattuja perustuen yhdistäviin tekijöihin henkilöiden, kiinnostusten kohteiden, sijainnin tai haetun seurustelutyypin perusteella.

✔ Monipuoliset deittipalvelut

Nykypäivän monet deittisivustot, kuten Tinder antavat mahdollisuuden ladata oman kuvan ja katsoa muiden lataamia kuvia, ja saattavat tarjota palveluita kuten webcasteja, chatin, puhelinchatin ja keskustelupalstan, jolloin deittailu netissä voi tapahtua omien mieltymysten mukaan. Ylimääräiset palvelut ovat usein maksullisia, mutta useat deittipalvelut ovat muuten täysin ilmaisia. 

Miksi deittailu netissä kannattaa?


Miksi deittailu netissä kannattaa?🤔

Deittailu netissä tarjoaa huikean määrän monia mahdollisuuksia ja etuja! Erityisesti ominaista kaikille deittipalveluille on mahdollisuus tutustua toisiin henkilöihin kunnolla, ennen kuin tarvitsee päättää, haluaako nähdä aikaa ja vaivaa heidän tapaamiseensa vai ei. Internetissä ei ole mitenkään ihmeellistä kommunikoida toiselta puolelta maapalloa, tai ainakin toisella paikkakunnalla asuvan henkilön kanssa, vaan se on jopa todennäköistä. Tämä saattaa ensi näkemältä vaikuttaa huonolta, mutta se voi kuitenkin mahdollistaa tapaamisen sellaisen täydellisen parin kanssa, johon et muuten olisi arkisessa elämässäsi tutustunut.

Deittailu netissä on suositumpaa kuin koskaan, eikä mikään ihme, sillä joka viides deittailijoista löytää puolison deittisivustojen välityksellä!

Nykyään, jos joku kertoo tarinan henkilöstä, joka on muuttanut toiseen maahan ”sen oikean” perässä, ei se enää hätkäytä juuri ketään, sillä siitä on tullut niin yleistä. Yhä useammin törmää tarinoihin, joissa netissä deittaillut henkilö on löytänyt elämänsä rakkauden ulkomailta ja aloittanut täysin uuden ja raikkaan elämän! Eikä mikään ihme, sillä deittailu netissä auttaa myös ylittämään omat estot ja ujouden.

Internet tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida kenen tahansa kanssa, sekä niiden kanssa, joiden on helppo keskustella muiden kanssa, että niiden, jotka ovat ujoja tai muuten hiljaisia. Suurin ero on siinä, että internetissä myös ujojen persoonallisuus tulee hyvin esiin.

Millaisilla sivustoilla deittailu netissä sitten tapahtuu?

Deittailu netissä toimii sivustoilla, kuten E-kontakti, jossa kiinnostuneet ihmiset voivat luoda oman profiilin muiden katseltavaksi ja etsiä itseään kiinnostavia henkilöitä. Tämä tekee mahdolliseksi myös sen, että voi tuoda esiin itsensä mahdollisimman monelle eri henkilölle kerrallaan, ja käydä läpi yhtä monta henkilöä. Kaikkein suosituimmat sivustot ovat Be2 Suomi, Tinder ja Lovoo. 

Mikäli deittailu netissä kiinnostaa ja haluaa tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä, voi sama henkilö rekisteröityä useammallekin sivustolle samanaikaisesti. Tästä syystä onkin vaikea arvioida, kuinka monta yksilöllistä profiilia netissä on olemassa kaikki sivut yhteenlaskettuna
Onko nettideittailu turvallista?

Onko deittailu netissä turvallista?🔐

Deittailu netissä vaatii tiettyjen seikkojen huomioon ottamista. Suurin osa deittisivuista noudattaa tiukkoja yksityisyydensuojakäytäntöjä, eikä koskaan luovuta yhteystietoja (esim. e-mail-osoitetta) muille jäsenille tai ulkopuolisille. Tavallisesti kaikki viestintä palvelussa ja toisiin potentiaalisiin partnereihin tutustuminen on täysin nimetöntä. Valvojat tarkastavat usein profiilit ja ilmoittavat eteenpäin, mikäli havaitsevat epäilyttävää toimintaa. Käyttäjien tulee olla tietoisia myös itse tavoista, joilla pitää deittailun netissä turvallisena. Kirjoitimme siitä myös artikkelin, jonka löydät täältä.

Mikäli haluaa ottaa tauon nettideittailusta, voi yleensä yksinkertaisesti poistaa tai laittaa väliaikaisesti tilin tauolle ja lopettaa kommunikaation muiden kanssa. Sivustot kuten match.fi tarjoavat myös kustomoitavia filttereitä kommunikointiin ja siihen, ketkä voivat ottaa yhteyttä perustuen henkilön omiin toivomuksiin, esimerkiksi yhteydenottoja vain sellaisilta henkilöiltä, jotka asuvat samassa maassa.

❗ Turvallinen deittailu netissä edellyttää tiettyä varovaisuutta, kuten aloittamista rauhallisesti ja säilyttämällä alussa oman henkilöllisyyden salaisena. Pyydä kuvaa jos sitä ei ole saatavilla ja ole varovainen jos henkilön profiili on epäilyttävä. Esimerkiksi jos profiili näyttää mallilta joka kuvassa tai sisältää vain yhden, epämääräisen kuvan. 

Milloin tavata nettideitti?

Puhelimen välityksellä keskustelu voi olla erinomainen tapa arvioida tarkemmin, onko tapaaminen henkilön kanssa hyvä idea vai ei.

Tapaa henkilö ainoastaan, kun olet valmis, älä koskaan aiemmin. Tapaaminen on hyvä sopia turvalliseen paikkaan ja on kannattavaa kertoa aina ystävälle, minne on menossa ja koska aikoo palata, jos aikoo tavata nettituttavuuden henkilökohtaisesti.

Ystävälle on hyvä antaa henkilön nimi ja yhteystiedot varmuuden vuoksi. Näillä ohjeilla deittailu netissä voi olla palkitseva kokemus ja se voi johtaa tärkeän ihmissuhteen muodostumiseen, kunhan on rehellinen ja käyttää maalaisjärkeä.

Lue lisää deittailusta netissä kattavasta blogikirjastostamme!

{{top3rivit="/components"}}

{{seksi="/components6"}}