12/2023

Nettideittailu on muuttanut parisuhteita olennaisesti - positiiviseen suuntaan

Nettideittailun 20-vuotinen historia on muuttanut merkittävästi parisuhteiden muodostamista ja -käyttäytymistä joka puolella maapalloa. Tutkimus antaa uutta, erittäin merkittävää infoa tästä, alun perin nololta vaikuttavasta muutoksesta: tilastojen mukaan yhä useampi parisuhde solmitaan nettideittailun kautta. Ja mikä ihmeellisintä: nämä parisuhteet todella näyttävät kestävän pidempään!

Nettideittailu on muuttanut parisuhteita olennaisesti - positiiviseen suuntaan

Nettideittailu on muuttanut parisuhteita positiiviseen suuntaan

Mitä ihmettä! Nettideittailu on muuttanut parisuhteita olennaisesti - positiiviseen suuntaan

Nettideittailun 20-vuotinen historia on muuttanut merkittävästi parisuhteiden muodostamista ja -käyttäytymistä joka puolella maapalloa. Essexin ja Wienin yliopistojen yhteistutkimus antaa uutta, erittäin merkittävää infoa tästä, alun perin nololta vaikuttavasta muutoksesta:

Tilastojen mukaan yhä useampi parisuhde solmitaan nettideittailun kautta. Ja mikä ihmeellisintä: nämä parisuhteet todella näyttävät kestävän pidempään!

Nettideittailu oli noloa

Moni aikuinen muistaa ajan, jolloin ensimmäiset deittipalstat tulivat. Sinkut kirjautuivat sinne epäillen ja noloina, eivät kertoneet kenellekään, eivät ladanneet omaa kuvaansa ja tietojaankin kertoivat niukasti. Oli nolo tavata netin kautta, se oli luuserien hommaa. Oikea deittailu tapahtui edelleen baareissa ja arjen kontaktien kautta.

Nyt 20 vuotta myöhemmin tilanne on aivan toinen: nettideiteissä ei ole mitään noloa, vaan se on aivan tavallista, perusväline tavata ihmisiä sinkkuna...

...Etenkin nuorista, yhä harvempi on kiinnostunut baaritapaamisista ja sattumanvaraisista kohtaamisista. Näille myös netin käyttö on todella luontevaa ja tuttua. Essexin ja Wienin yliopistojen tutkijoiden, Josue Ortegan ja Philipp Hergovichin tutkimuksen mukaan erityisen tavallista on kumppanin löytäminen netin kautta samaa sukupuolta olevien kesken.

Deittitutkimus näyttää, että deittailu on siirtynyt vahvasti nettiin

Kyseisessä tutkimuksessa ilmeni, että perinteiset tapaamismuodot, kuten koulussa, kirkossa, ystävien välityksellä tapaaminen on todella selvästi vähentynyt. Kaikkien parien kesken nettitapaamiset ovat yleistyneet merkittävästi:

Joka kolmas avioliittoon johtanut parisuhde on alkanut netistä.

Seksuaalivähemmistöjen suhteissa se on ehdottomasti tärkein tapaamispaikka. Nettideittailu on merkittävästi lisännyt erilaisten kulttuurien välisiä suhteita ja avioliittoja. Parhaimmiksi todettuja deittipalveluita seksuaalivähemmistöille ovat mm. Tinder, Grindr ja E-Kontakti.

Tutkimuksen merkittävin löydös oli kuitenkin se, että nettideittailun kautta muodostetut suhteet näyttävät olevan kestävämpiä ja pidempiä kuin perinteisesti muodostetut suhteet.

👉 Onko näin, että nettideittipalstat pakottavat ihmiset miettimään, mitä todella suhteelta ja puolisolta haluavat ja sovellukset auttavat löytämään tällaisen kauempaa, oman elinpiirin ulkopuolelta? Selvää ainakin on se, että deittipalvelun kautta potentiaalisten kumppanien määrä on moninkertainen verrattuna omaan arkiseen elinpiiriin.

Nainen auringonlaskussa heiluttamassa huiviansa.

Mitä hyötyä deittailusta sitten on?

Rakastaminen ja rakastettuna oleminen ovat hyväksi terveydelle ja erityisesti sydämelle, sillä se lievittää stressiä, masennusta ja ahdistusta. Nettideittailu mahdollistaa myös tämän!

Ota askel rohkeasti kohti nykyaikaan ja kokeile näitä hyväksi todettuja deittisivustoja:

{{flirttailu="/components3"}}

{{pitkaikainen="/components5"}}

{{vahemmistot="/components8"}}