12/2023

Parisuhteesta kannattaa huolehtia jo heti deittailun jälkeen

20 vinkkiä huolehtia parisuhteesta! Tuoretta parisuhdetta ei kannata päästää lopahtamaan heti alkuunsa. Jo deittailuvaiheessa on hyvä tietää keinot, joilla parisuhde ei pääse väljähtymään ennen aikojaan.

Parisuhteesta kannattaa huolehtia jo heti deittailun jälkeen

Katso 20 vinkkiä alta, kuinka pitää parisuhde alusta alkaen raikkaana.

Tuoretta parisuhdetta ei kannata päästää lopahtamaan heti alkuunsa. Jo deittailuvaiheessa on hyvä tietää keinot, joilla parisuhde ei pääse väljähtymään ennen aikojaan. 👇

1. Kosketa toista:

Keskimäärin pariskunta koskettaa toisiaan noin 20 sekuntia päivässä.

Tutkitusti paljon toisiaan koskettavat parit pysyvät kauemmin yhdessä ja ovat onnellisempia. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat pitkiin halauksiin kesken päivän pari kolme kertaa. Näin iho viestittää fyysisestä läheisyydestä mielihyväkeskukselle ja hormonintuotanto vilkastuu.

2. Nuku lähempänä:

Lähekkäin nukkuvat ovat tunnetusti tyytyväisempiä parisuhteeseen kuin kaukana toisistaan nukkuvat.

Asiaa auttaa jos pari koskettaa toisiaan vaikkapa vain varpaillaan.

3. Rajoita puhelimen käyttöä kun olette yhdessä:

Mikään ei tapa yhteyttä parin välillä niin tehokkaasti kuin älypuhelimet ja muut laitteet. Sopikaa yhdessä, että älypuhelinta ei käytetä ruoka-aikana eikä makuuhuoneessa eikä silloin, kun toinen puhuu toiselle.

4. Lomailkaa yhdessä:

Työ ja kiireinen arki tappaa romantiikan kipinän nopeasti.

Siksi on tärkeää välillä yksinkertaisesti irrottautua siitä ja viettää aikaa pelkästään kahdestaan. Lomailla voi vaikka kotona, tärkeää on kuitenkin sopia hieman etukäteen mitä kumpikin odottaa lomalta. Odottaako enemmän seksiä vai jotain ulkopuolista aktiviteettia. On tärkeää että tavoitteet kohtaa myös lomalla.

5. Sano kiitos:

Kiittäminen ja toisen positiivinen huomioiminen päivittäin on yksi edellytys onnelliselle yhteiselle arjelle.

Kiittäminen kannattaa vaikka opetella erikseen, sillä se tuo elämään paljon hyvää muullakin rintamalla kuin parisuhteessa.

6. Suudelkaa puoli minuuttia pari kertaa päivässä:

Suudelma on parisuhdeasiantuntijoiden mukaan jopa tärkeämpää kuin seksi arjessa.

Suudelma liimaa parin yhteen arkipäivänä. On hyvä opetella suutelemaan puolen minuutin hitaita suudelmia niin, että on oikeasti läsnä hetkessä. Ota suudelma tavaksi vaikka aina aamuisin ennen töihin lähtöä ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

7. Miellytä toista sopivasti:

Nosta toisesta esiin positiivisia puolia ja kehu niistä estoitta.

Negatiiviset puolet kannattaa jättää jopa huomiotta, sillä positiivinen vire parisuhteessa kantaa pitkälle ja auttaa näkemään elämän muutenkin positiivisempana.

8. Yllätä hänet:

Jämähtänyt suhde jäähdyttää pian mielenkin.

Siksi on tärkeää yllättää kumppani romanttisesti välillä. Järjestä yhteinen ilta ravintolassa tai kotona, kahdenkeskinen loma tai pelkkä yhteinen lounastauko.

9. Älä unohda omaa elämää:

Pidä omat harrastuksesi ja sinulle tärkeät juttusi ja ihmiset, kun menette deittisi kanssa yhteen.

Parisuhdeterapeuttien mukaan parisuhdeongelmat johtuvat usein myös siitä, että ihmiset ovat tyytymättömiä teidän omaan elämäänsä, jossa ei ole tarpeeksi mielekästä omaa tekemistä. Pidä siis harrastus, joka on vain ja ainoastaan sinun, on hyvä tehdä jotain välillä erilläänkin. Puolisosi pääsee nauttimaan harrastuksesi kautta tulleesta positiivisesta energiasta sinun kauttasi.

10. Jaa kumppanisi intohimo:

Jotkut kumppanin harrastukset tai työt voivat olla hänen elämänsä suuri intohimo.

Tällaiset asiat kumppani saattaa haluta jakaa kanssasi, ole siis kiinnostunut hänen intohimostaan ja opettele itsekin kyseistä taitoa tai osallistu siihen ihan vain kumppanisi iloksi. Esimerkiksi kalastus ja patikointi voivat olla tällaisia, mihin voi osallistua myös puoliso. Näin pääset tutustumaan puolisoon vielä syvällisemmin.

11. Tehkää asioita yhdessä:

Tehkää yhdessä asioita, jotka kiinnostavat teitä molempia, ei pelkästään sinua.

Remontoikaa, kiertäkää museoita, soittakaa yhdessä, tehkää töitä yhdessä, ihan mitä vaan, mistä molemmat pitävät. Yhteinen tekeminen auttaa sinua näkemään kumppanisi uudessa valossa.

12. Käykää tuplatreffeillä:

Kahdenkeskiset treffit ovat tärkeät, mutta niin ovat myös treffit ystäväpariskunnan kanssa

Useiden tutkimusten mukaan tuplatreffejä harrastavilla tai muuten aktiivisesti ystäväpariskuntien kanssa aikaa viettävillä parisuhde on tasapainoisempi ja onnellisempi. Homma perustuu vertaistukeen, siihen, että pariskunta voi peilata omaa keskinäistä olemista toiseen pariin sekä puhumiseen. Pariskunnittain saatetaan puhua asioista uudella tavalla, niin, että siitä saa uutta katsantokantaa omaankin suhteeseen.

13. Katsokaa toisianne silmiin:

Eräs psykologi väitti vuonna 1997, että ketkä tahansa voi rakastua toisiinsa, jos katsovat toisiaan tarpeeksi kauan silmiin. Sittemmin väitettä on kokeiltu useaan otteeseen ja usein se on toiminut. Kannattaa siis pitää aktiivisesti yhteyttä yllä katsomalla toista silmiin pari minuuttia.

14. Flirttailkaa toisillenne:

Hyvässä parisuhteessa täytyy tuntea toinen hyvin, mutta toisaalta täytyy säilyä kipinä,

joka syntyy sopivasta erilaisuudesta ja toisen etäisyydestä. Tässä onkin parisuhteen suurin vaikeus. Kipinää voi tietoisesti ylläpitää flirttailulla, joka on seksuaalista leikkimielistä hassuttelua, kunkin parin omalla tavalla.

15. Liikkukaa yhdessä:

Käykää yhdessä salilla tai juoksemassa, tehkää sellaista mistä molemmat nauttivat.

Yhdessä kuntoileminen lisää pariskunnan yhteyden tunnetta ja siinä sivussa kohottaa kuntoa siten parantaa esimerkiksi seksielämää.

16. Nauttikaa seksin jälkeisestä ajasta yhdessä:

Jää edes muutamaksi minuutiksi kumppanisi kainaloon seksin jälkeen.

Parit, jotka viettävät toisensa kainalossa seksin jälkeen jutellen tai vain nautiskellen, ovat tyytyväisempiä seksiin ja yleensä koko parisuhteeseen.

17. Älä pelaa pelejä:

Ole kumppanillesi aina rehellinen ja suora, kuten sinun kannattaisi olla itsellesikin.

Älä pelaa mitään pelejä, ongelmat ratkeavat aina kaikkein helpoimmin istumalla alas ja puhumalla avoimesti. Se on yksinkertainen ja konstailematon, mutta joskus niin äärimmäisen hankala keino hoitaa parisuhdetta. Se nimittäin vaatii molemmilta todellista nöyryyttä.

18. Harrasta iltatreffejä:

Viettäkää iltaisin aikaa yhdessä kahdestaan, vaihtakaa päivän kuulumisia ja puhukaa muustakin kuin perheestä ja työstä.

Nämä hetket auttavat sinua näkemään kumppanisi muunakin kuin toisena vanhempana tai kotitalouden jakajana. Treffit voivat olla pieni kävely, erä shakkia yhdessä tai muuta vastaavaa.

19. Ole toista varten:

Turvalliseksi koetussa suhteessa ihmiset paitsi olivat onnellisempia, heillä oli myös parempi itseluottamus.

On täysin mahdollista saada paitsi pitkä hyvä parisuhde, myös suhde, jossa on intohimoa ja romanttisia tunteita vuosien ja vuosikymmenien jälkeenkin. Tämä vaatii kuitenkin todellista heittäytymistä, toista varten olemista.

20. Pidä odotukset realistisina:

Meidän yliseksualisoituneessa yhteiskunnassa on tärkeää tiedostaa ja pitää odotukset parisuhteesta realistisina.

Mikäli suhde on kaikista näistä vinkeistä huolimatta hyvin arkinen, älä heitä kirvestä kaivoon. Joka parisuhteessa on ylä- ja alamäkiä, aina ei innosta romanttiset päivälliset ja punaiset ruusut.

Uusi deitti hakusissa? Kokeile näitä suosittuja deittipalveluita!

{{pitkaikainen="/components5"}}

{{flirttailu="/components3"}}