Unohda jo vanhanaikaisuus! Naisen aloittamat deitit poikivat pitkiä suhteita

Unohda jo vanhanaikaisuus! Naisen aloittamat deitit poikivat pitkiä suhteita

Tutkimusten mukaan vanhat treffisäännöt miesten tekemine aloitteineen on syytä lopultakin heittää romukoppaan. Moni on varmasti näin jo tehnytkin, ja hyvä niin. Säännöt ja uskomukset saattavat nimittäin olennaisesti haitata deittailua ja uuden suhteen aloittamista.

 

The League -deittisovellus teetti tutkimuksen, joka paljastaa yllättäviä asioita. Analyysissa kartoitettiin yhdistäviä seikkoja deittisovelluksen tavanneissa pareissa, jotka olivat vielä vuoden jälkeen yhdessä. Yksi kolmesta näistä suhteista oli saanut alkunsa naisen aloitteesta.

 

Deittiasiantuntija Madeleine Masonia tämä tulos ei yllätä. Onhan ihan arkielämässä ja kasvokkain tapahtuvissa kohtaamisissa ihan selvää, että molemmat osapuolet ilmaisevat kiinnostustaan. Vaikka nainen ei tekisi aloitetta, hän lähettää monenlaista signaalia miehelle, että on kiinnostunut. Esimerkiksi hymy, katseet, kehon elekieli. Ilman näiden välittämää viestiä mieskään tuskin tekisi aloitetta. Tämänkaltainen käytösmalli on tuttua kaikista kulttuureista ja yhteisöistä.

 

Masonin mukaan naisen tekemät aloitteet ovat samalla tavalla merkki kiinnostuksesta. Tätä taustaa vasten se, että nainen odottaa miehen tekevän aina aloitteen, näyttäytyykin täysin luonnottomalta. Molempien on tärkeää tehdä aloitteita spontaanisti silloin kun siltä tuntuu.

 

Analyysissa paljastui myös jotain muuta: kestävän suhteen takana oli pidempi ja intensiivisempi tutustumisaika deitisovelluksessa ennen puhelinnumeroiden vaihtoa ja tapaamista. Yli vuoden yhdessä olleet parit viestittelivät noin 34 viestiä sovelluksessa, kun taas muut parit lähettelivät vain noin kymmenen viestiä ennen tapaamista tai numeroiden vaihtoa. Näyttää siis siltä, että deitille annettiin enemmän aikaa alusta lähtien, eikä asian kanssa kiirehditty. "Matchien" määrässä taas ei ollut eroa, niitä oli pitkiä suhteitakin ennen noin 84.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun