08/2022

Hukkaatko itsesi deitin kanssa? Nämä 8 asiaa täytyy säilyä suhteessakin

Mitä tahansa ei kannata kumppanilta sietää deiteillä? Tuntuuko että hukkaat itsesi deittien alussa, uskoa hälytyskelloja ja vetäydy suhteesta.

Uutta deittiä deittaillessa mitä tahansa ei kannata kumppanilta sietää edes aluksi. Mikäli sinusta tuntuu heti alussa, että olet hukkaamassa itsesi, usko hälytyskelloja ja vetäydy suhteesta. Mistä muista merkeistä tietää, milloin peli pitää puhaltaa poikki?

tietyt asiat säilyvät ennallaan, vaikka suhde olisi kuinka tiivis ja intensiivinen. Jos ei säily, se ei loppujen lopuksi tiedä hyvää parisuhteellekaan.

Nämä asiat pitää säilyä myös parisuhteessa ja niiden puuttuminen kannattaa ottaa vakavasti:

1. Itsenäisyys. Kumppanien kannattaa säilyttää sopiva itsenäisyys, esimerkiksi raha-asioissa. Vaikka oltaisiinkin yhdessä, se ei tarkoita että oltaisiin yksi.

2. Itsearvostus. Hyvä parisuhde tukee itsearvostusta ja kunnioitusta. Jos sen sijaan saat jatkuvasti kuulla vähättelemistä ja mollaamista, kannattaa lopettaa suhde samantien. Ennen pitkää itsearvostuksesikin katoaa tällaisessa suhteessa.

3. Ystävät. Älä jätä ystäviäsi, vaikka kuinka tekisi useimmiten mieli vain käpertyä pehkuihin uuden kumppanin kanssa. Ystävät ovat olleet kauemmin elämässäsi ja tuntevat sinut. He myös todennäköisesti säilyvät elämässäsi, mikäli vain näet hieman vaivaa heidän eteensä.

4. Ura ja tulevaisuuden haaveet. Omaa uraa ei kannata uhrata kumppanin vuoksi. Hyvässä suhteessa molempien haaveet yritetään jotenkin sovittaa yhteen.

5. Onnellisuus. Ihanan ihmisen rinnalla tunnet olosi onnelliseksi. Jos olet onneton ja epävarma, etkä luota, voi olla viisainta lopettaa suhde. Tai tutkiskella itseään, mistä tilanne saattaa johtua.

6. Molemmat tekevät päätöksiä. Jos huomaat kumppanin päättävän jatkuvasti puolestasi asioita, hälyytyskellojen tulisi soida kirkkaasti. Aikuinen ihminen osaa ja saa päättää itse asioistaan, tietysti kumppani ja hänen toiveensa huomioiden.

7. Arvostat itseäsi sellaisena kuin olet. Ja niin tulisi kumppanisikin tehdä. Mikäli hän yrittää muuttaa sinua väkisin eikä näe itsessään vikaa, on parempi jatkaa eri teitä kuin jäädä hänen kynnysmatokseen.