12/2023

Nämä seikat deitissäsi voivat varmistaa yhteisen tulevaisuuden

Deittailetko tositarkoituksella? Etsitkö deittisivustoilta elinikäistä kumppania, tai ainakin sellaista, jonka kanssa olisi tarkoitus viettää aikaa kauemmin kuin vain yhden hekumallisen yön? Siinä tapauksessa kiinnitä huomiota näihin seikkoihin hänessä ja itsessäsi!

Nämä seikat deitissäsi voivat varmistaa yhteisen tulevaisuuden

Nämä seikat deitissäsi voivat varmistaa yhteisen tulevaisuuden

Nämä seikat deitissäsi voivat varmistaa yhteisen tulevaisuuden

Deittailetko tositarkoituksella? Etsitkö deittisivustoilta elinikäistä kumppania, tai ainakin sellaista, jonka kanssa olisi tarkoitus viettää aikaa kauemmin kuin vain yhden hekumallisen yön? Siinä tapauksessa kiinnitä huomiota näihin seikkoihin hänessä ja itsessäsi! 👇

Ihmissuhteet ovat yhtä monimutkaisia tai yksinkertaisia asioita, kuin mikä tahansa muu asia maan päällä. Siksi ei kannata säikähtää, jos pysyvän suhteen rakentaminen ei tahdo onnistua tai se on hidasta. On kuitenkin jotain, mitä voit itse tehdä asian eteen ja merkkejä, joita tarkkailemalla voit aavistaa, että kyseisessä deitissä voisi olla ainesta syvempään ja pidempään suhteeseen ja siihen kannattaa panostaa.

Et voi muuttaa toista ihmistä, etkä odottaa toisen olevan täydellinen,

mutta voit muuttaa itseäsi, omia asenteitasi, omia uskomuksiasi ja kohdata omia pelkoja, jotka ovat hyvän parisuhteen esteenä. Lue seuraava lista hyvän parisuhteen merkeistä siis enemmän itsellesi, eli voitko itse sitoutua noihin kohtiin, mutta toki voit tarkkailla myös toisen suhtautumista näihin asioihin.

Kestävän parisuhteen aakkoset - näin varmistat yhteisen tulevaisuuden:

1. Luottamus parisuhteen pohjana

Luottamus on ehdottomasti tärkein, sillä kaikki perustuu sille.

Luottamus ei kuitenkaan ole kiveen kirjoitettu: jos huomaat itsessäsi vaikeuksia luottaa toiseen ihmiseen, ota tunne tosissaan. Se tulee aina olemaan suhteidesi esteenä, mikäli et kohtaa epäluottamuksen takana olevaa pelkoa. Älä myöskään säikähdä epäluottamusta kumppanissa tai nettideittaillessa. Se saattaa tietää mutkikkaampaa alkua, mutta ei välttämättä kerro lopputuloksesta mitään. Tärkeää on kuitenkin tehdä töitä luottamuksen rakentumisen eteen.

2. Suhteeseen sitoutuminen

Oletko sinä tai onko hän valmis sitoutumaan suhteeseen ja toiseen ihmiseen tosissaan?

Sitoutuminen ei tarkoita ripustautumista, vaan arvovalintaa sen eteen, että on valmis panostamaan suhteeseen ja tekemään siitä tärkeä osan omaa elämää. Tämä kertoo suhteen tulevaisuudesta todella paljon aluksi. Usein sitoutumattomuus on helppo merkki suhteen toiselle osapuolelle siitä, ettei suhteeseen kannata panostaa vaikka kyseessä tuntuisi olevan elämän rakkaus. Sitoutuminen ja sitoutumattomuus näkyy heti deittailuvaiheessa esimerkiksi seuraavissa kohdissa: Pidetäänkö sovitusta, aikatauluista, tapaamisista ja lupauksista kiinni.

Mistä tietää, onko deitti tosissaan kanssasi?

3. Intiimi suhde

Suhteen intiimiys kertoo usein siitä, tuleeko se kestämään vai ei.

Jos suhde tuntuu jo alussa väljähtäneeltä eikä intiimi yhdessäolo kiinnosta jompaa kumpaa, on varmasti parempi pysyä ystävinä. Intiimiys suhteessa on liima, joka sitoo parit yhteen ja kantaa vaikeiden aikojen yli myöhemmin.

4. Molemminpuolinen kunnioitus

Kunnioitus on luottamuksen ohella tärkeimpiä asioita kaikissa ihmissuhteissa. Kyselytutkimuksissa etenkin miehet usein arvottavat tämän tärkeimmäksi arvoksi parisuhteessa. Kunnioitus tarkoittaa suhteessa sitä, että toista arvostetaan ihmisenä, kumppanina, naisena/miehenä, ja kohdellaan tätä sen mukaisesti.

Jokainen meistä on ansainnut ihmisten kunnioituksen ja mikäli huomaat deitissä heti alussa selkeää kunnioituksen puutetta, kannattaa miettiä, oletko valmis panemaan itseäsi ja omanarvontunnettasi likoon kyseisen ihmisen kanssa.

5. Tasa-arvo parisuhteessa

Tasa-arvo liittyy olennaisesti kunnioitukseen, eli jos kunnioitusta ei ole, se näkyy tasa-arvon puutteena.

Tällöin toisen asiat, tunteet, menot ovat tärkeämpiä kuin toisen. Tiedosta tämä: myös se, jos itse aliarvioit toista ja suhtaudut epäkunnioittavasti: olisitko itse valmis elämään sellaisen kanssa, joka käyttäytyy niin? Ole itselle rehellinen, sillä vaikka tässä suhteessa kumppani ei kunnioituksen puutteeseen puuttuisi heti, tulet löytämään sen edestäsi niin kauan kuin suostut sen itsessäni myöntämään.

Etsitkö deittipalvelua, joka vastaa sinun arvojasi?

6. Kommunikointi parisuhteessa

Tämä kohta on se, missä kunnioituksen puute usein näkyy.

Deitille tai kumppanille puhutaan rumasti tai alistavasti. Tartu tähän deitissäsi heti, äläkä selittele sitä muuksi. Suhde tulee olemaan kivinen, mikäli kommunikointi ei toimi alusta lähtein tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Toisaalta voit myös valita kivisen tien, sekin on ok.

7. Empatia parisuhteessa

Tärkeintä on olla rehellinen ja avoin ja hyväksyä toisen tunteet vaikka ei voisi niitä ymmärtää.

Tämä on tärkeä osa ihmissuhteita, mutta ei itseisarvo niin, että siihen pitäisi pyrkiä ja sitä pitäisi teeskennellä. Mikään ei ole läheisissä suhteissa tai ylipäätään ihmissuhteissa niin turhauttavaa kuin se, että toinen väittää ymmärtävänsä vaikka ei ymmärrä alkuunkaan miltä itsestä tuntuu. Jos deittisi mitätöi tunteitasi, se on selvä merkki jälleen kerran kunnioituksen puutteesta ja syvästä epätasapainosta tässä tyypissä itsessään.

Millaiset muut asiat ovat hyvän parisuhteen merkkejä? Katso video!

Uusi, parempi deitti etsinnässä? Kokeile näitä deittipalveluita!

{{pitkaikainen="/components5"}}

{{flirttailu="/components3"}}